Dilluns, 11 Febrer 2019 21:40

Conveni d'Unió de Pagesos i Micropobles per difondre les immatriculacions de l'església

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Signatura del conveni de col·laboració. Signatura del conveni de col·laboració. Unió de Pagesos

Unió de Pagesos i l’Associació de Micropobles de Catalunya han signat avui a Manresa un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en la difusió de les immatriculacions que ha fet l’església a tot el territori i als ajuntaments afectats. Ambdues entitats també han acordat compartir la informació sobre les immatriculacions fetes a través de l’article 206 de la Llei Hipotecària, i promoure una coordinadora o plataforma en l’àmbit de Catalunya en defensa del patrimoni local. El sindicat i l’Associació de Micropobles treballaran per la inclusió d’altres col·lectius, entitats i persones a títol particular en aquest espai de trobada.

Altres punts del conveni recullen la coordinació de les dues entitats per participar en les activitats previstes per la coordinadora estatal Recuperando, de la qual Unió de Pagesos n’és membre; vetllar pels patrimonis parroquials i denunciar la venda de les cases i locals rectorals, terrenys, etc., així com campanes, retaules, imatges i piles baptismals, entre altres elements. El sindicat i l’Associació de Micropobles també s’han compromès a treballar per a l’obtenció d’un informe jurídic sobre les immatriculacions de béns comuns per l’Església.

Unió de Pagesos ha denunciat les immatriculacions al registre de la propietat de 430 patrimonis a nom dels bisbats de Vic i de Solsona, i ha traslladat al Parlament de Catalunya i als partits polítics la necessitat de treballar per revertir aquesta situació.

Llegit 221 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar