Dimecres, 20 Febrer 2019 13:34

El Consell de les Garrigues promou rutes per gaudir de la floració de l'ametller

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Camps florits a les Garrigues. Camps florits a les Garrigues. Comunicació 360º

Coincidint amb l'inici de la floració de l'ametller, el Consell Comarcal de les Garrigues promou aquest cap de setmana, dies 23 i 24 de febrerunes zones senyalitzades per camps d'ametllers, entre Arbeca i la Floresta i els Omellons, perquè els visitants puguin gaudir de forma lliure d'aquest espectacle de la natura. L'activitat estarà vigent fins que acabi la floració.

La primera de les rutes és la que transcorre pel tram de carretera que va des d’Arbeca fins a la Floresta, un recorregut de 4,3 km on els visitants podran veure diferents camps d'ametllers florits. Es recomana als participants que aparquin el cotxe i s'endinsin caminant als terrenys per veure de prop la flor blanca i rosada d’aquest arbre, amb el màxim de respecte per l’arbre i els camps.

La segona ruta que proposa el Consell Comarcal és un tram secundari que va la Floresta, on els visitants podran trobar un altre camp amb unes vistes espectaculars, al costat de la casa de l’artista Edith Schaar.

La tercera zona a visitar està situada a l’entrada dels Omellons, carretera LV-2012 venint de la Floresta. Així mateix, els visitants a la comarca també poden trobar camps florits a la zona de l’Albi. 

Les rutes es poden completar amb la visita a la fortalesa dels Vilars d’Arbeca, construïda fa 2.800 anys, que és única al món ibèric català. I també visitant les Coves del Cogul, un dels jaciments més destacats d’art rupestre llevantí, l’Espai Macià, l’Espai Cèsar Martinell, o alguns dels castells que hi ha a la comarca.

Una altra opció per aprofitar aquesta època de l’any a la comarca és la que ofereix Olea Soul diumenge, 3 de març a la Granadella amb l'activitat organitzada Experiència entre ametllers. Els visitants podran fer una passejada pels camps d’ametllers, esmorzar al camp, visita a la trencadora i dinar gastronòmic al Centre de la Cultura de l'Oli.

Llegit 176 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar