Dijous, 21 Març 2019 14:19

Els Omellons organitza una nova marxa no competitiva per gaudir de les construccions de pedra seca de les Garrigues

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de la marxa. Presentació de la marxa. Diputació de Lleida

Els Omellons celebrarà el pròxim 31 de març la 7a Marxa de les Cabanes de Volta, una marxa no competitiva que es pot fer corrent o caminant i que és de un caire molt familiar. Consta de dos circuits de 15 i 21 km aproximadament, que transcorren pels termes dels Omellons, Vinaixa i Arbeca. Durant el recorregut els participants poden gaudir de les típiques construccions de pedra seca, cabanes de volta, marges, etcètera.

Enguany la gran novetat és que els circuits es faran a la inversa de l’any passat, donant així una perspectiva diferent al pas dels participants pels elements patrimonials que s’aniran trobant al llarg del recorregut, tal i com ha assenyalat Jordi Gaya, alcalde dels Omells i responsable de la marxa.

De la seva banda, Simeó Fuentes, coordinador del circuit de marxes saludables de Ponent Marxa.cat, ha recordat que aquesta és la tercera de deu marxes que composen el circuit i l’ha catalogada de consolidada i que compta amb una gran organització, tenint en compte la gran quantitat de participants que rep en aquesta jornada.

Els participants del circuit curt tindran dos punts d’avituallament, mentre que els inscrits de la llarga en tindran tres. Un dels punts emblemàtics d’avituallament serà un dels grans atractius patrimonials del recorregut com és l’ermita de Sant Bonifaci. L’arribada està prevista a la zona de les escoles, on es podrà gaudir d’un esmorzar de brasa o una opció vegetariana.

Les expectatives  és que s’arribi als 700 inscrits, però no més enllà, per qüestions logístiques d’organització d’un municipi que compta amb 212 habitants. La passada edició es van inscriure 688 persones.

La marxa està organitzada per l’Ajuntament i totes les associacions del poble, i és possible gràcies a les més de 50 persones que s’hi dediquen de forma voluntària.

Com ja fa uns anys, la marxa forma part del circuit de marxes saludables de ponent, marxa.cat. Aquest circuit pretén fer una aposta clara per l’esport i la salut. En aquest sentit, s’han anat reduint els sucres en els avituallaments, i en l’arribada, i apostant per fruita, sucs ecològics, etc.

Per a més informació és pot consultar el web www.marxaomellons.cat

Llegit 237 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar