Dimecres, 08 Maig 2019 11:11

Alumnes del cicle de Pedra Natural de l'Institut Mollerussa restauren una cabana de volta de les Garrigues

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Visita a la cabana de volta restaurada. Visita a la cabana de volta restaurada. Comunicació 360º

Alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Pedra Natural de l’Institut Mollerussa van presentar el passat 7 de maig la restauració d’una cabana de volta a la partida dels Assèguils del municipi de Tarrés. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues -amb la col·laboració dels consells comarcals del Segrià, l’Urgell i el Pla d’Urgell- dins el projecte innovador i experimental del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ‘La pedra com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació’. L’acte va comptar amb la presència del president del Consell de les Garrigues, Antoni Villas; el responsable del Departament d’Indústries Extractives de l’Institut Mollerussa, Ernest Villaró, i els alumnes del cicle, autors de la rehabilitació.

Aquest projecte del SOC té la durada d’un any i entre els objectius del mateix hi ha l’establiment de ponts entre el teixit productiu vinculat a la pedra i els recursos formatius locals. És en aquest marc de col·laboració amb l’Institut Mollerussa, com a centre on s’imparteix un cicle de grau mitjà per formar Tècnics/es en Pedra Natural (és l’únic cicle d’aquest tipus que s’imparteix a tot Catalunya), que s’ha plantejat la possibilitat d’aplicar els coneixements que adquireixen els alumnes del cicle en la restauració d’un element patrimonial tan característic, a la comarca de les Garrigues, com és una cabana de volta feta amb la tècnica de pedra seca.

L’experiència ha servit per donar visibilitat pràctica de la formació que reben els alumnes i per mostrar una de les possibles sortides professionals dels joves en l’àmbit de la construcció i concretament en la restauració del patrimoni de pedra.

Les feines de restauració es van dur a terme durant els mesos de març i abril. L’acció va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Tarrés (la cabana es troba en aquest terme municipal) i la complicitat del propietari de la cabana, Pere Palau.

Llegit 38 vegades Darrera modificació el Dimecres, 08 Maig 2019 11:29

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar