Dilluns, 10 Juny 2019 16:12

Finalitzen les obres de condicionament del replà de les Coves, a l’Albagés, com a recurs turístic

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Replà de les Coves. Replà de les Coves. Diputació de Lleida

El projecte Ponent Actiu, liderat per la Diputació, ha finalitzat a l'Albagés les obres de condicionament del Calvari, replà de les Coves i camí del cementiri, per un import de 41.753.47 €, dels quals el 50% són amb fons FEDER, un 25% de l’Ajuntament de l’Albagés i un 25% de la Diputació de Lleida.

Les obres han consistit en l’habilitació d’un mirador sobre la part central de les Garrigues, en què es poden divisar les principals formacions rocoses, com els Bessons, el Tossal dels Barrancs o la Serra Fosca. 

Aquest projecte forma part de l’adequació d’espais urbans i de la recuperació del patrimoni cultural i natural de l’àmbit del riu Set. Resta pendent la senyalització de la ruta que es preveu que s’iniciï en breu. 

La ruta unirà el naixement del riu al Vilosell amb la seva desembocadura al Segre, passant per indrets en què actua el projecte Ponent Actiu, permetent la rehabilitació d’espais com el paratge de Sant Miquel de la Tosca, les basses de la Pobla de Cérvoles, l’ermita de les Besses a Cervià, el replà de les Coves a l’Albagés, l’espai de visitants de les Coves del Cogul o la vila d’Aspa.

L’objectiu de Ponent Actiu és que es pugui consolidar com a destí turístic a partir de la posada en valor del seu patrimoni natural i cultural i mitjançant un model de gestió unificat, que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural i natural, així com dels municipis que els envolten. 

D’aquesta manera, es promou la diversificació de l’oferta turística, es desenvolupa la innovació en la indústria turística, es milloren les competències professionals, es fomenta la prolongació de la temporada turística, i es consolida la base de coneixements socioeconòmics del turisme.

D’altra banda, també es promou el turisme sostenible i de qualitat, amb la utilització responsable dels recursos naturals, la promoció, protecció i conservació del patrimoni natural i cultural; l’avaluació de l’impacte local, econòmic i social; i la visibilització internacional i celebració d’accions conjuntes.

Llegit 73 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar