Articles filtrats per data: Divendres, 08 Febrer 2019

El festival de creació contemporània Embarrat ha obert la convocatòria internacional per a la selecció d’una vintena d’artistes que configuraran l’exposició La Gran Màquina VI i optaran als premis Embarrat- Museu Trepat 2019 i Embarrat-IEI 2019.

Cèlia del Diego, directora del Centre d'Art la Panera de Lleida i presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, és enguany la comissària convidada per La Gran Màquina VI. El tema sobre el qual han de versar les propostes artístiques d’aquesta edició és el progrés. Es poden consultar les bases a la web d’Embarrat. El termini per a presentar les sol·licituds és el dia 10 de març de 2019.

Com a novetat, es recupera el premi Embarrat-Museu Trepat 2019 que compta amb una dotació econòmica de 1.000 €. El jurat distingirà també amb el premi Embarrat-Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) una de les propostes artístiques seleccionades per a la La Gran Màquina VI amb la producció d’una exposició l’any 2020 a la Sala Gòtica de l’IEI de Lleida.

Des de les naus modernistes del Museu Trepat de Tàrrega, origen de la transformació social i industrial a les terres de Lleida, s’impulsa la sisena edició de l'Embarrat, un esdeveniment que té com a principals objectius divulgar l’art i el pensament entre la societat, incentivar la creació artística i promoure el patrimoni cultural. Aquesta edició de l’Embarrat tindrà lloc del 24 al 28 de maig.

L'Embarrat és un festival organitzat per Ajuntament de Tàrrega i el Museu de la Mecanització Agrària J. Trepat de Tàrrega, amb la col·laboració de Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Lleida i Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). 

Publicat a Tàrrega

Ponent Coopera prepara la primera edició de la Fira de l'Economia Social i Solidària de la demarcació de Lleida, que està previst que se celebri a la capital del Segrià durant la primera quinzena de juny. El certamen comptarà amb la participació de mig centenar d'entitats i cooperatives del sector, i es donaran a conèixer experiències destacades de nivell nacional. Aquesta és la principal activitat que prepara Ponent Coopera per al 2019 i que es va donar a conèixer dijous en el marc de la quarta Taula Territorial per l'Economia Social, Solidària i Cooperativa, que es va celebrar al viver d'empreses Cal Trepat de Tàrrega. Ponent Coopera també va presentar un cicle de consolidació i creixement cooperatiu amb vuit sessions que es duran a terme entre febrer i octubre i pretenen oferir eines i recursos a les diferents cooperatives del territori per guanyar en eficiència i eficàcia. S'ha optat per sessions conjuntes per oferir un assessorament col·lectiu i poder compartir diferents inquietuds. La primera tractarà sobre mesures de conciliació familiar en un mercat competitiu i tindrà lloc el proper 12 de febrer a la cooperativa El Risell. Altres temàtiques que es tractaran són la democràcia interna, la incorporació de socis, la intercooperació, la comunicació corporativa, el finançament cooperatiu, el màrqueting en l'economia social i solidària i l'ètica cooperativa.

Ponent Coopera acaba de complir un any amb un balanç molt positiu després d'haver arribat a 1.995 persones i haver assessorat a 31 entitats i cooperatives que han afavorit la creació de 24 llocs de treball.

Publicat a Tàrrega