Divendres, 07 Juliol 2017 14:14

Ilerda Antiqua inaugura aquesta nit el 6è Garrigues Guitar Festival a les Borges Blanques

Valorar aquest article
(0 vots)

El Consell Comarcal de les Garrigues organitza del 7 de juliol al 26 d'agost la sisena edició del Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, amb més presència territorial. La Floresta i Fulleda són les noves poblacions que s’hi sumen per viure aquesta experiència per als sentits. Juntament amb els concerts, el públic podrà gaudir de visites guiades, maridatges gastronòmics, conferències i una passejada cultural.

Aquest divendres inaugurarà el festival un concert d'Ilerda Antiqua, An Die Musik, al Terrall de les Borges Blanques a partir de les 10 de la nit. 

Aquest festival es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol, figura representativa internacional de l’instrument de la guitarra al segle XX. El festival vol apropar les més altes manifestacions de la música per a cordes polsades i impulsar la música culta com a expressió cultural a tots els racons de la seva terra natal.

Aquest any en destaca l’ampli ventall musical, que va des del barroc fins a la cançó catalana. Tot girant al voltant de l’instrument de la guitarra i família, es farà en diversos espais patrimonials d’Arbeca, les Borges Blanques, el Cogul, l’Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juneda, la Pobla de Cérvoles i Vinaixa.

Hi destaquen els duets: guitarres com els germans Becerra i Pyrophorus duo; cant i guitarra o tiorba com Ilerda Antiqua, Ruhí- Camahort, Fantova-Pisa; violoncel i guitarra, com Liv duet; o violí i guitarra, com Maltinski-Belotti. També, concerts solistes com Francisco Albert Ricote, Laura Fontanals i Josué Fonseca, i formacions camerístiques com el trio Desconcierto, els Ensamble Amoria i En Clave de Son ompliran la comarca de notes i colors. 

En homenatge a la figura d’Emili Pujol, que dóna nom al festival, es realitzarà el cinquè Simpòsium a la Granadella, una jornada de cap de setmana (15 i 16 de juliol) que es dedicarà especialment al reconeixement de la tasca tant pedagògica com compositiva i humanista del mestre garriguenc. Desvetllarem els ideals estètics i artístics que professava la correspondència entre els músics Emili Pujol i Miquel Llobet en la conferència dictada per Josep Maria Mangado, president del Cercle Guitarrístic a Catalunya. El dia següent ens endinsarem pels carrers de la Granadella descobrint curiositats i racons culturals amb la Ruta Emili Pujol, guiada i comentada per Paquita Farré.

Llegit 462 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar