Dilluns, 23 Octubre 2017 10:26

Licitaran per 1,5 M € la segona fase de les obres de la carretera local LV-7031 de les Borges Blanques a Cervià de les Garrigues

Valorar aquest article
(0 vots)
Reunió del passat 20 d'octubre. Reunió del passat 20 d'octubre. Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida té previst licitar aquest any per 1.590.123 euros la segona fase de les obres de millora de la carretera local LV-7031, de les Borges Blanques a Cervià de les Garrigues. Així ho va comunicar el president Joan Reñé en la reunió mantinguda el passat 20 d’octubre amb el diputat provincial i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, donat que ambdós, i des de fa temps, van traslladar a la institució la necessitat de millorar la seguretat en aquest carretera.

Aquesta segona actuació forma part del projecte general de condicionament, pavimentació asfàltica i millores de la via. La carretera té una longitud total de 14,5 quilòmetres, i el projecte original ja es va executar durant els anys 2013-2014 un primer desglossat dins del terme municipal de les Borges Blanques.

Ara, i per tal de continuar amb el condicionament de la carretera, s’ha redactat un segon desglossat del projecte original, que comprèn el tram que va des del punt quilomètric 5,150 al 9,460; és a dir, 4,310 quilòmetres en total.

El projecte preveu l’eixamplament de la plataforma de la calçada (dels 5,5 metres actuals als 7 metres, amb dos carrils de 3,50 cadascun); l’escarificació del paviment existent i estesa d’un nou paquet de ferm; la rectificació del traçat en els trams més perillosos per la circulació i l’augment dels radis de les alineacions circulars més petites en les corbes; l’adaptació de les obres de drenatge transversal a les noves condicions geomètriques del traçat, i el condicionament de la senyalització i els sistemes de contenció i balisament. Tot plegat com a continuació del tram anterior ja executat.

L'alcalde de les Borges Blanques va destacar que es tracta d'una millora reivindicada històricament pel mateix territori i les seves poblacions properes, per constituir un nexe de connexió i de relació amb la plana, l'activitat econòmica, administrativa i centres de formació per a  joves. Mir va recordar que el tram a licitar és de forts pendents, desnivells i revolts que el converteixen en perillós, sobretot a l'hivern amb boires i gelades propícies en aquest territori.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de les Garrigues va recordar que les obres en aquesta carretera fetes abans de l'any 2015, compreses entre la sortida de Borges a la N-240 i l'autopista, i per un valor de 790.000 euros, ja va comportar una millora per les explotacions agràries i ramaderes del territori i que amb aquesta nova actuació es donarà una empenta important per aconseguir la totalitat del recorregut que s'espera en els propers anys.

Llegit 63 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar