Dimecres, 01 Novembre 2017 19:41

Les Borges canvia l'escut heràldic i recupera la denominació històrica de Paeria

Valorar aquest article
(0 vots)
L'alcalde i la regidora de Governació amb el nou escut heràldic. L'alcalde i la regidora de Governació amb el nou escut heràldic. A.B.

El ple de l'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar el dilluns 30 d'octubre per unanimitat la nova proposta d’escut heràldic per adequar-lo a la normativa vigent al respecte així com el restabliment de la denominació històrica de Paeria de les Borges Blanques.

Els canvis en l'escut heràldic, entre els que destaquen la nova forma acaironada, en un fons d’or, amb quatre pals de gules, ressaltant sobre el bou d’argent, sobremuntat per un ram de lliri de sinople movent la punta i amb tres flors de lis nodrides, d’argent, a cada extrem, amb una corona de ciutat per timbre, arriben després d’un procés iniciat al juliol, i que ha comptat amb la participació del Centre d’Estudis de les Garrigues i una comissió d’historiadors i experts.

Segons la primera tinent alcalde, Núria Palau, l’equip de govern té previst iniciar pròximament un procés participatiu obert a tota la ciutadania per escollir la nova bandera de la ciutat, que haurà d’incorporar l’escut, una vegada estigui validat pel Departament de Governació i Administracions Públiques i per l’Institut d’Estudis Catalans.

En la mateixa sessió també es va dur a terme l’aprovació inicial de diverses ordenances fiscals per a l’exercici 2018, amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció d’ERC i la CUP, en les que hi haurà pocs canvis respecte a l’any actual, ja que pràcticament totes restaran congelades, i només es modifiquen lleugerament en el cas de la brossa, amb 3 euros més per habitatge i el preu de l’aigua, 0,0325 euros per m3, davant la necessitat d’adaptar-les a l’increment de la tarifa dels prestadors dels serveis.

Igualment, es va sotmetre a votació el compte general 2016, amb els vots a favor dels 8 regidors del Grup Municipal Demòcrata i l’abstenció dels 4 d’ERC i del regidor de la CUP, que presenta un raonable rati de deute viu de 41,30%; alhora que es va donar compte de l’informe de morositat del segon trimestre 2017, on figura un període mig de pagament de menys de 16 dies, per tant dins dels 30 dies que permet el termini legal.

Finalment, el ple va ratificar per unanimitat la moció aprovada per la Junta de Govern Local de rebuig a la violència de la policia espanyola l’1 d’octubre; i adherir-se a la petició de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, per eliminar o acordar una moratòria en l’aplicació de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, el qual serà exigible a partir del pròxim gener.

Llegit 438 vegades Darrera modificació el Dimecres, 01 Novembre 2017 19:47

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar