Dilluns, 15 Gener 2018 12:56

La 55a Fira de l’Oli de les Borges oferirà cuina en directe de 3 xefs amb 4 estrelles Michelin

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació del certamen. Presentació del certamen. Ajuntament de les Borges Blanques

La 55a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de gener a les Borges Blanques, ja ha assolit el 100% d’ocupació d’expositors, amb més de 160 estands, dels quals 37 seran ocupats per 32 empreses, xifra que suposa el rècord històric d’expositors presents al Pavelló de l’Oli, superant els 31 de l’any 2015. També hi haurà 46 expositors més que han agafat 52 estands al Pavelló Comercial, uns altres 16 a la carpa de productes de proximitat, 5 expositors a l’exterior del recinte i una cinquantena de botigues artesanals, d’alimentació ràpida i altres atraccions a l’exterior.

Enguany el certamen vol posar en valor l’oli verge extra com a element bàsic de la cuina de qualitat, basada en la dieta mediterrània, i com a font de salut i de prevenció de malalties cardiovasculars. En aquest sentit, l’alcalde, Enric Mir, ha explicat que cada dia de la fira al vespre hi haurà un show cooking en directe, amb 3 reconeguts xefs que acumulen un total de 4 estrelles Michelin, com Fran López dels restaurants “Xerta” de Barcelona i “Villa Retiro” a Xerta; Xixo Castaño del restaurant “Malena” de Gimenells, i Jeroni Castell del restaurant “Les Moles” d’Ulldecona, els quals cuinaran algunes de les seves conegudes exquisideses amb oli d’oliva verge extra de les Garrigues.

Igualment, Mir ha anunciat que el Premi Cultura de l’Oli 2018 ha estat concedit al Dr. Eduard Escrich, pels seus més de 30 anys estudiant la relació entre la nutrició i el desenvolupament del càncer, on ha obtingut destacats resultats entre el consum d’oli d’oliva verge extra i la seva contribució a la prevenció del càncer de mama, entre altres beneficis i propietats protectores, especialment si es combina amb una dieta equilibrada i un estil de vida saludable.

Finalment, dir que enguany la Fira de l’Oli de les Borges s’agermanarà amb la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt.

 

 

Llegit 67 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar