Dimecres, 17 Gener 2018 15:40

La 15a Cursa de l’Oli de les Borges premiarà els guanyadors amb el seu pes en oli

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de la prova. Presentació de la prova. Diputació de Lleida

Les Borges Blanques acollirà el proper diumenge 21 de gener la 15a edició de la Cursa de l'Oli en el marc de la 55a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues i puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni. A hores d’ara ja compta amb 550 inscrits, tot i que la previsió és superar els 600 participants. Com és tradicional des de fa uns anys, els guanyadors rebran com a premi el seu pes en oli.

La presentació de la cursa ha comptat amb la presència del diputat Enric Mir; del director de la cursa, Xavier Sahuquillo, i de diferents representants de la Cooperativa de Sant Isidre (Mario Bordell), del BBVA (Joan Navarro) i de l’empresa Aritmos (Josep Salvador), col·laboradors principals de la prova. En la seva intervenció, l'alcalde ha comentat que la Cursa de l’Oli “sempre ha anat estretament lligada a la Fira de l’Oli”, amb la qual forma un binomi lúdic i esportiu força atractiu. Sobre la cursa ha remarcat l’atractiu del circuit, que “combina trams pel casc antic de Les Borges amb altres per paisatges de la zona”, i la presència, enguany, d’un grup de 25 atletes francesos pertanyents al club Running 66 de Toluges, població agermanada amb les Borges Blanques.

Organitzada per l’Ajuntament de les Borges Blanques i pel Club Atlètic Borges, la prova es desenvoluparà sobre una distància única de 10 quilòmetres (10.360 metres, per ser més exactes), que transitaran en una part sobre un circuit urbà i en altres trams per camins de terra del terme. La sortida es donarà a les 10 del matí des del passeig del Terrall, i l’arribada estarà ubicada al mateix indret, amb un control i avituallament al kilòmetre 5 de la cursa.

Els participants disposaran de servei de dutxes i vestidors al poliesportiu municipal (a 100 metres de l’arribada), i també hi haurà servei de guarda-roba a la mateixa sortida. Sahuquillo ha destacat que des de fa deu anys la Cursa de l’Oli està pel damunt dels 500 inscrits, una fidelització que han aconseguit gràcies a l’aposta per fer “una cursa de qualitat” més enllà de les xifres de participants, una tasca que és possible gràcies a la implicació de les entitats borgenques i a l’aportació d’una setantena de voluntaris.

L’organització lliurarà trofeus als tres primers de la general, de cada categoria, locals i equips, a més d’un premi exclusiu que, com ha quedat dit, ja és tradicional a la prova, consistent en què els guanyadors masculí i femení s'enduran el seu pes en oli. Tots els participants rebran també una ampolla d’oli d'oliva Verge Extra de la Cooperativa Sant Isidre, esmorzar i altres detalls.

La cita també tindrà el seu vessant solidari, ja que col·laborarà amb ASME (Asociación Smith-Magenis España).

Podeu trobar més informació sobre el recorregut, les inscripcions i tots els detalls de la Cursa de l’Oli a http://www.clubatleticborges.cat/la-nostra-cursa.html.

Llegit 115 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar