Dimecres, 07 Febrer 2018 16:56

Les AMPA de les Borges Blanques reclamen una ludoteca municipal i critiquen que el consistori no els cedeix cap espai

Valorar aquest article
(0 vots)

Les AMPA de la llar d’infants municipal i dels col·legis Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques reclamen una ludoteca municipal on els nens i les nenes puguin jugar i aprendre col·lectivament i critiquen que el consistori no els cedeix cap espai.

Des de les AMPA d’aquests centres educatius han emès un comunicat en què expliquen que “quan fa bon temps, aquesta funció ja la fan els espais públics existents a l’aire lliure com el passeig del Terrall, la plaça Europa, els parcs infantils o qualsevol carrer o plaça del nostre poble, però als mesos d’hivern, quan es fa fosc just al sortir de l’escola i el fred o la boira fan desagradables el joc i l’esbarjo a aquests espais (baldadors molls, per exemple), l’existència d’un local on es pogués jugar, llegir o explicar contes o fer altres activitats amb material disponible facilitaria la continuïtat d’aquest entorn col·lectiu d’educació i intercanvi entre els nens i nenes del nostre poble”.

Des de les AMPA afegeixen que “enteníem que la necessitat era compartida, també, amb l’Ajuntament, ja que un dels 20 compromisos que l’equip de govern portava al programa electoral el 2015 deia: ‘Crearem una ludoteca que funcioni a les tardes i els caps de setmana per a l’entreteniment dels infants’. Anys enrere, el 2011, el mateix equip de govern va traslladar aquesta necessitat al llavors conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, en una visita  a les Borges, a qui es va demanar suport per crear una ludoteca i un banc del temps, ‘dues instal·lacions de gran implicació social i que havien de servir per “millorar la qualitat de vida dels borgencs’, deia l’alcalde”.

Des de les AMPA estan disposats a estudiar la possibilitat d’autogestionar el servei entre les pròpies famílies prescindint així de la contractació de monitors.

Critiquen però que el dia 20 de desembre es van reunir amb la regidora d’Educació per posar fil a l’agulla a la iniciativa però que els van dir que la ludoteca no feia falta i que no hi havia cap intenció de fer-la. Segons el comunicat de les AMPA, “vam proposar d’aprofitar algunes franges horàries de la sala Grums i se’ns va dir que no. Vam proposar d’aprofitar la sala del Casal Marino i se’ns va dir que no. Vam proposar d’aprofitar algun espai del futur teatre municipal i també se’ns va dir que no. No se’ns va oferir cap proposta que no fos portar els nens i nenes cap a casa al sortir de l’escola”.

 

Llegit 364 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar