Dimarts, 10 Juliol 2018 08:04

La CUP demana ampliar la partida dels pressupostos de les Borges que se sotmet a la participació ciutadana

Valorar aquest article
(0 vots)

La CUP de les Borges Blanques considera insuficients els 50.000 euros que l’Ajuntament destinarà en els comptes del 2019 als pressupostos participatius, ja que representen menys de l’1% de la despesa mitjana anual del consistori. Des de la CUP, destaquen que "si bé és cert que els ajuntaments que inicien processos participatius d’aquest tipus no acostumen a passar del 3%, en els municipis petits és on el percentatge és proporcionalment més gran. En el cas de les Borges Blanques, creiem que hi ha marge per anar força més enllà del 0,7% que es proposa".

La CUP també lamenta la manera amb què s’ha presentat el procés. La presentació pública del projecte es va fer el passat 4 de juliol i s’havia anunciat només dos dies abans, amb el resultat d’una molt minsa assistència, una presentació que els grups de la CUP i ERC a l’últim ple municipal vam demanar que es fes, al constatar que no hi havia la intenció de fer-ne cap.

El mateix protocol de pressupostos participatius de l’Ajuntament de les Borges estableix, al seu punt 4.3, que “es realitzarà una campanya informativa prèvia a la convocatòria del procés de participació on s’explicarà la necessitat de realitzar-lo i convidant la ciutadania a participar del mateix”. Segons la CUP, "un pregó dos dies abans no és una campanya informativa com requereix un procés d’aquestes característiques si es vol que sigui exitós i realment participatiu". En aquest sentit, la CUP afirma en un comunicat que "no hi ha hagut tampoc cap debat ciutadà previ ni tallers participatius per dissenyar el procés, cosa que estem segurs que hagués servit per començar amb més bon peu".

Finalment, la CUP demana a l’Ajuntament que, tenint en compte el poc temps i la poca informació que ha tingut fins ara el ciutadà, així com el fet de fer-se en ple estiu, consideri allargar el període de presentació de propostes, que només és de poc més de 20 dies. 

Malgrat tot, la CUP felicita l’equip de govern per la iniciativa, "però esperem que es tinguin en compte aquestes debilitats". Des de la CUP reiteren, com hem fet sempre, "la nostra disposició a col·laborar en la millora d’aquests processos, tenint en compte l’experiència que la formació té en aquest àmbit en municipis on governa".

 

Llegit 110 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar