Dimecres, 10 Octubre 2018 18:12

El desviament per l'AP-2 evita el pas d'uns 1.400 camions diaris per l'N-240 entre Montblanc i les Borges

Valorar aquest article
(0 vots)
Reunió amb representants de la Plataforma Rescap-2. Reunió amb representants de la Plataforma Rescap-2. Subdelegació del Govern

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha explicat que, segons dades facilitades pel Ministeri de Foment, el desviament per l'AP-2 evita el pas d'uns 1.400 camions diaris per l'N-240 en el tram de Montblanc a les Borges Blanques. 

Crespín ho ha dit a les Borges Blanques en una reunió amb representants de la Plataforma Rescap-2, que agrupa diferents entitats i formacions polítiques de les Garrigues i de la Conca de Barberà, partidària que la desviació obligatòria i parcialment bonificada de camions de la N-240 a l’AP-2 en el tram Les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria es faci extensiva en el tram Lleida-Les Borges Blanques. Aquest desviament va entrar en vigor el passat 2 de setembre.

La reunió amb la Plataforma Rescap-2 venia motivada per l’interès del subdelegat del Govern a Lleida d’impulsar un conjunt de trobades amb agents institucionals, econòmics i socials del territori per analitzar la transcendència de la mesura aprovada pel Consell de Ministres, així com estudiar la possible incorporació d’ampliacions que puguin donar resposta a les demandes dels veïns de la comarca de les Garrigues.

En aquest sentit, Crespín ha traslladat als representants de la Plataforma Rescap-2 que el Ministeri de Foment està treballant  en un conjunt de millores  que contemplen “la possibilitat d’ampliar la bonificació als camions, la recuperació de projectes constructius que permetrien el desdoblament de la via i, per tant, l’augment de la capacitat, i recuperar també el projecte de construcció de les tres rotondes a Juneda”. 

Crespín ha insistit en que “cal però una acció conjunta de tots els agents, institucionals, socials i polítics, per reclamar plegats aquestes mesures que poden repercutir en benefici de la ciutadania”. 

El subdelegat del Govern ha recordat que el ministre de Foment, José Luís Ábalos, ja va explicar ahir en el Senat que “cal una voluntat de consens amb la Generalitat i el sector del transport per abordar el desviament de camions ja que les competències en matèria de Trànsit estan transferides a la Generalitat i el Ministeri de Foment no pot prendre decisions unilaterals en aquest sentit”. El ministeri de Foment assumeix íntegrament el cost de la mesura adoptada que puja 14 milions d’euros.

El desviament bonificat de camions de la N-240 a l’AP-2 podria ser un dels temes a tractar en la propera reunió de la Subcomissió Bilateral d’Infraestructures i Equipaments de la Bilateral Estat-Generalitat, prevista pel proper dilluns dia 15 d’octubre i que fa més de 11 anys que no es reuneix.

 

Reunió de treball amb l’alcalde de Juneda

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha reunit prèviament amb l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, amb l’objectiu de repassar els temes que preocupen a aquest municipi i intentar estudiar possibles solucions.

En el decurs de la reunió, José Crespín i Antoni Villas han coincidit en la necessitat d’incorporar una sèrie de mesures en la carretera N-240 que permetin incrementar la seguretat i la mobilitat vial, així com reduir la sinistralitat i incrementar la capacitat de la via.

Llegit 127 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar