PP
Divendres, 30 Novembre 2018 09:20

Les Garrigues dona suport a la creació de vuit projectes empresarials vinculats a la cadena de valor de l’oli

Valorar aquest article
(0 vots)
Foto de la jornada celebrada al Consell. Foto de la jornada celebrada al Consell. Comunicació 360º

El Consell Comarcal de les Garrigues ha acollit l'acte de cloenda dels seminaris d’innovació i creativitat per a nous models de negoci basats en la cadena de valor de l’oli i s’han presentat vuit nous projectes empresarials vinculats a la cadena de valor de l’oli tutoritzats en el marc del projecte innovador i experimental Potenciació de la cadena de valor de l’oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec, liderat pel Consell Comarcal de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Segrià, i amb l'impuls de l'Associació pel Foment del Turisme de les Garrigues. El projecte està finançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

 

Projectes empresarials vinculats a la cadena de valor de l’oli presentats en la jornada de cloenda:

  1. Restaurant el Drac: Aquest restaurant ubicat als Omellons és un restaurant de cuina tradicional poc elaborada que aposta pel producte de proximitat i de qualitat. El nou projecte que estan engegant gira entorn de l'oli d'oliva verge extra del territori a través de la creació d'una carta d'olis equivalent amb una carta de vins on el client podrà seleccionar l'oli que li agradi més. I per altra banda, oferiran un menú degustació amb productes de proximitat maridat amb els millors olis d'oliva prèmium del territori. Amb un clar objectiu de posar en valor el producte estrella que es produeix al nostre territori i que a la vegada és un producte amb altes propietats saludables.
  2. Garrigues Soaps: És un nou projecte que té per objectiu la reutilització de l'oli d'oliva que es produeix al territori i transformar-lo en un nou producte innovador, natural i sostenible. Amb el qual donar un nou reconeixement al territori i ajudar a fixar llocs de treball a la comarca. El producte seria un derivat de l'oli d'oliva amb una fabricació totalment respectuosa aportant un benefici al medi i pel territori.
  3. Evòóeasy: És un nou projecte que ofereix tots els serveis dedicats al futur gastronòmic de l'oli, amb un mètode únic en formació, estudis i assessorament, de la mà de la Sommelier d'olis i gastrònoma divulgadora Montse Freixa i creadora del mètode.
  4. Mas Janet - Emili Pujol: És un nou projecte turístic en l'antiga finca Mas Janet del músic Emili Pujol. Aquest projecte s'estructurarà amb el primer laberint d'oliveres d'Europa, la creació d'un oli d'oliva verge extra musicalitzat en el qual durant tot el procés de creixement de l'oliva sonarà música de l'Emili Pujol entre les oliveres. I per últim, s'organitzaran estades musicals amb projecció internacional focalitzades especialment per a nens i nenes i persones amb altes capacitats en el mateix espai. 
  5. Associació pel Foment del Turisme de les Garrigues: Aquesta associació que pretén representar tots els agents del sector turístic del territori s'ha assessorat per tal de fer efectiu el procés de reformulació de l'entitat i incorporar un nou model de gestió més inclusiva i representativa per a tots els sectors i agents del territori.
  6. Oliunllum: És una empresa productora i comercialitzadora d'oli d'oliva verge extra ecològic que està treballant amb un nou projecte turístic. Aquest consisteix en la recuperació d'un mas antic ubicat a la localitat de l'Albagès on s'efectuaran activitats vinculades a la promoció i divulgació de l'oli d'oliva verge extra, la natura i el paisatge i el territori a través de tallers i altres accions oleoturístiques. Tot sempre des d'un vessant sostenible i ecològic.
  7. Cuadrat Valley: És un nou projecte ubicat a l'Albagés que té per objectiu la producció i elaboració d'oli d'oliva verge extra i vincular en la mateixa finca (56 hectàrees) un projecte turístic de recuperació de marges de pedra, cabanes de volta, i la preservació de les zones boscoses. Concretament, estan treballant per rehabilitar tots els masos i cabanes de volta per tal de convertir-los en allotjaments on poder passar una nit entre les oliveres i en plena natura. El projecte té el suport d'un holding francès i en les mateixes finques també voldrien vincular rutes amb bici, a cavall i altres activitats relacionades. Els impulsors tenen molt clar que volen posar en valor el territori i el producte estrella de la comarca. Comenten que les Garrigues és com la Toscana catalana.
  8. Mario Urrea (emprenedor) ha recuperat una cabana de volta per tal de convertir-la en un allotjament turístic on poder dormir en plena natura. Aquest projecte té un component més de consciència per a la gent del territori que no pas un negoci com a tal. Comenta que és un forma de demostrar que és possible i que el seu potencial és brutal.
Llegit 70 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar