Diumenge, 20 Gener 2019 19:03

El Consell de les Garrigues celebra el Dia de la Comarca en el marc de la 56a Fira de l'Oli

Valorar aquest article
(0 vots)
Sor Lucía Caram ha presidit l'acte. Sor Lucía Caram ha presidit l'acte. Comunicació 360º

El Consell de les Garrigues ha celebrat aquest diumenge el Dia de la Comarca a l’Espai Gastronòmic del pavelló de l’Oli en el marc de la 56a Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanques. Durant l’acte, el president del Consell, Antoni Villas, ha posat èmfasi en el fet que “hem d’aprofitar el potencial de l’oli com a patrimoni per a la comarca, tenim molt més que l’oli com a fira i producte, tenim cultura, gastronomia, turisme i rutes, entre altres”.

Villas ha mencionat el recent nomenament per part de la UNESCO de la tècnica constructiva de la pedra seca com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat i ha animat a tots els pobles de la comarca “a preservar i cuidar l’art de la pedra”. Ha recordat també que des de la comarca “continuarem nedant contra corrent” per treballar per a les persones necessitades, amb dependència, i també per als joves i les persones grans. En aquest sentit, ha explicat la posada en marxa de la Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garrigues (emPic).

Villas ha agraït a Sor Lucía Caram, la seva participació en l’acte, que ha presidit. Caram ha parlat de la realitat de la comarca de les Garrigues “amb gent compromesa i amb visió econòmica”. “Teniu molts bons productes que fan present les Garrigues a Catalunya i al món” ha afirmat Sor Lucía Caram.

Per últim, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, també ha destacat el compromís de Sor Lucía Caram amb la societat i ha mencionat l’anunci de la creació de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues. “Podem estar orgullosos d’anar prosperant i hem de continuar treballant i consolidant-nos”.  

En l’acte també s’ha fet entrega dels premis als Joves Investigadors/es de les Garrigues i al logotip de la Taula de Salut Jove. Els premis als Joves Investigadors/es han estat per Marc Giribert, primer premi; Xavier Salvany, segon premi, i Albert Salvador Badia, tercer premi. Xavier Setó ha guanyat el premi al logotip de la Taula de Salut Jove.

Llegit 164 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar