Dijous, 14 Febrer 2019 12:25

Llum verda al nou POUM de les Borges Blanques

Valorar aquest article
(0 vots)

El ple de l’Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar el passat 31 de gener el text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), amb els 12 vots a favor de l’equip de govern. L’edil de la CUP no va assistir al ple. L’alcalde, Enric Mir, es va mostrar satisfet de l’aprovació definitiva del POUM ja que “en breu podrem disposar de la nova ordenació de la ciutat com a eina de millora urbanística i de dinamisme local”.

El ple també va donar llum verda al Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i al reglament del nou Centre d’Entitats.

D’altra banda, l’Ajuntament de les Borges ja ha adjudicat la redacció del projecte de construcció del carril bici que ha d’unir els centres educatius de la capital de les Garrigues, la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius de la ciutat. La redacció del document costarà 2.277,47 euros (sense IVA).

En un altre ordre de coses, l’Ajuntament de les Borges ha posat en funcionament una nova plataforma de participació ciutadana que permetrà gestionar les incidències que es generin a la via pública de la capital de les Garrigues d’una manera directa i a temps real. Es tracta d’un nou canal de comunicació anomenat ‘Línia Verda’ que permet al ciutadà, a través de la instal·lació gratuïta d’una aplicació mòbil, notificar de manera immediata al consistori qualsevol incidència o desperfecte en el mobiliari urbà, a més a més de realitzar consultes mediambientals. A partir de la notificació de la incidència o consulta, l’usuari rebrà una resposta per part del consistori en un màxim de 24 hores. Segons la primera tinent d’alcalde, Núria Palau, “l’objectiu és fer més fàcil la col·laboració i participació de la ciutadania en la gestió dels afers públics de les Borges, així com garantir el dret a la informació i la participació pública en matèria de medi ambient així com fomentar l’ús de les noves tecnologies entre els ciutadans”.

 

Llegit 115 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar