Dijous, 18 Juliol 2013 18:16

Les Borges Blanques posposa el canvi de nom de la Plaça Constitució després d'un empat en la consulta popular celebrada

Valorar aquest article
(0 vots)

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit posposar el canvi de nom de la Plaça Constitució després que hi hagi hagut un empat en la consulta popular que s'ha dut a terme aquesta setmana entre veïns i propietaris de comerços de la zona. En total han participat en la votació 22 persones de les 101 que tenien dret a vot, 11 de les quals s'han manifestat favorables al canvi de nom d'aquest indret emblemàtic de la capital de les Garrigues, mentre les altres 11 s'han posicionat per mantenir l'actual. Després de conèixer els resultats, l'equip de govern defensa que "actualment no hi ha una massa crítica de ciutadans que demanin el canvi de nom, tal i com ho demostra el fet de què tan sols hi hagin participat una quarta part dels electors en la consulta".

La votació popular és la primera d'aquest tipus que s'ha celebrat a les Borges i donarà peu a noves convocatòries per conèixer la voluntat dels veïns sobre temes d'especial interès per a la icutat, com una consulta sobre quin ha de ser el futur del mercat de les Borges.

L’equip de govern de les Borges ha fet públics aquest migdia els resultats de la consulta, que proposava que la Plaça Constitució passés a anomenar-se la Plaça. No obstant, es va deixar oberta la possibilitat que els veïns proposessin altres noms per canviar la nomenclatura de la Plaça, uns suggeriments en què segons s’ha pogut llegir a les butlletes ha destacat la “Plaça Major”.
Sobre els resultats de la consulta l’equip de govern destaca les dues lectures que se’n poder fer. La primera és, segons l’alcalde Enric Mir, que “si una majoria dels veïns volguessin el canvi, la participació i sobretot el resultat haurien estat diferents”. Per altra banda, Mir creu que “sembla evident que les famílies borgenques tenen preocupacions i prioritats molt més importants en aquests moments, que com es digui o es deixi de dir la Plaça en la qual viuen”.

S'ha de recordar que la modificació del nom de la plaça s’ha plantejat en dues mocions aprovades pel Ple de l’Ajuntament: Al juliol del 2010, presentada per ERC, que llavors governava al consistori, i al novembre del 2011, per la CUP. 
 

Llegit 546 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 Juliol 2013 10:00

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar