Dimecres, 10 Maig 2017 16:34

Penelles, un museu d’art urbà a l’aire lliure

Valorar aquest article
(0 vots)
Un dels grans murals. Un dels grans murals. Laia Pedrós

Penelles s’ha convertit en un museu d’art urbà a l’aire lliure, en un referent del conegut com a streeet art. I ho ha fet gràcies al festival GarGar, una iniciativa que l’Ajuntament celebra des de fa dos anys. L’alcalde, Eloi Bergós, explica que l’objectiu és donar vida a un poble de menys de 500 habitants i donar-lo a conèixer turísticament arreu.

Després de la segona edició del festival GarGar, que es va celebrar els dies 6 i 7 de maig, Penelles mostra en les parets dels seus edificis i en els racons més impensables més de mig centenar de grans murals de diferents estils i característiques creats per artistes procedents de diferents punts de Catalunya, de l’Estat espanyol i fins i tot de l’estranger.

Enguany el GarGar va comptar amb la participació dels artistes: S. Waknine, Rosh 333, Ryan Smeeton, Draw & Contra, Zeso WS, Juan Aguiló, Sònia Alins, Asu, TV Boy, BYG, Miquel Wert, Etien & Snek, Rulo López, Jofre Works, Slim Art, Peön, Tope, La regadera gràfica, Fil, Paella, Eslic, Mas, Miquel Sanaté, Lidia Cazorla & Elixir Poètic, JFAR, Fonoll, Elisenda Franquet, Noot Nook, Xuquin.

La resposta del públic va ser extraordinària. Milers de persones es van acostar fins aquest petit poble de la Noguera per passejar i gaudir d’aquesta immensa galeria d’art urbà a l’aire lliure la qual es troba en canvi constant. El més positiu de tot plegat és que Penelles no és només pol d’atractiu un cap de setmana a l’any sinó que aquesta galeria es pot visitar cada dia.

El segon GarGar va coincidir amb la celebració de la sisena edició de la Fira del Món Rural de Penelles en el marc de les Festes del Roser. Els 6 i 7 de maig els carrers del municipi es van transformarper recrear el món rural del segle XX amb diferents activitats, parades d’artesans, demostracions i representacions teatrals.

 

Llegit 56349 vegades Darrera modificació el Dimecres, 10 Maig 2017 16:43

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar