Dilluns, 29 Maig 2017 16:00

La 2a Cursa Nocturna del Castell del Remei, dissabte 3 de juny, es consolida amb 800 inscrits

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de la prova. Presentació de la prova. Diputació de Lleida

El celler Castell del Remei i GoGoRunners Club amb el suport de l’Ajuntament de Penelles organitzen la segona edició de la cursa Nocturna del Castell del Remei el proper dissabte 3 de juny.

La Diputació de Lleida ha acollit la roda de premsa de presentació de l’edició d’enguany comptant amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; l’alcalde de Penelles i diputat, Eloi Bergós; el representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; la directora de comunicació del Castell del Remei, Mireia Gonzalez, i l’organitzadora de GoGoGoRunners, Estefani Climent. 

Sabarich ha felicitat els organitzadors en el sentit que, malgrat ser la segona edició i gràcies a l’èxit aconseguit, ja es pot considerar una cursa consolidada. A més a més, Sabarich ha destacat el suport que dona la Diputació de Lleida a aquests esdeveniments esportius que promouen la salut, alhora que posen en valor indrets, paisatges i pobles del territori i col·laboren al desenvolupament econòmic i social dels pobles.

En aquest mateix sentit, Bergós ha ressaltat que el Castell del Remei pertany al poble de Penelles i ha afirmat que, malgrat ser una terra de pas, aquesta cursa fa que la gent pugui conèixer la plana de l’Urgell.

El representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura, ha destacat que aquesta cursa forma part del circuit del vi. Per tant, cada cursa que s’organitza arreu del territori busca crear la seva pròpia marca. 

Com en l’edició anterior, els participants poden escollir entre dos circuits circulars, un de 9 quilòmetres de caire més familiar i que es podrà fer caminant o corrent i un altre de 15 km que es farà només corrent. Les dues són amb sortida i arribada al Castell del Remei.

Segons la responsable de l’organització, Estefani Climent, els dos recorreguts són planers i majoritàriament de terra per camins. És aquest el motiu pel qual tothom hi pot participar i gaudir en família del paisatge d’aquesta zona i la seva nocturnitat.

La sortida tindrà lloc a 2/4 de 10 de la nit. Els dos recorreguts surten direcció Vallverd, passant per Almassor. A Vallverd se separen els corredors, els de la distància llarga arribaran a l’estany d’Ivars i Vila-Sana, al qual donaran la volta per anar a buscar el Canal d’Urgell, on es tornaran a trobar amb els participants de la distància més curta. A partir d’aquest punt, vorejaran el Canal d’Urgell fins a arribar al Castell del Remei. 

Els organitzadors oferiran als participants una graellada de carn a l’arribada, maridada amb vins del celler.

La directora de comunicació del Castell del Remei, Mireia Gonzalez, ha explicat que el circuit del vi, a més de promocionar l’esport i l’enoturisme, té una vessant solidària amb l’objectiu de donar a conèixer la greu malaltia crònica, sistemàtica i autoimmune que és el Lupus i recaptar fons per a la Fundació Catalana de Lupus destinats a la investigació.

En aquests moments, el nombre d’inscrits als dos recorreguts és de 770 corredors i/o caminadors tot i que s’espera arribar a un màxim de 800 inscrits.

 

 

Llegit 329 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar