Dijous, 21 Setembre 2017 18:57

El COU d'Àger i Tremp acolliran el 4t Festival d'Astronomia del Montsec del 12 al 15 d'octubre

Valorar aquest article
(0 vots)
Un moment de la presentació a la Diputació. Un moment de la presentació a la Diputació. Parc Astronòmic

El Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger i Tremp acolliran del 12 al 15 d’octubre el quart Festival d’Astronomia del Montsec que té l’objectiu de divulgar la ciència a la societat, mitjançant l'organització d'activitats científiques, culturals i d’oci, pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l'interès per l'astronomia i un millor coneixement de la zona del Montsec, com a destinació d’Astroturisme.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, ha ressaltat l’evolució del festival que en aquesta edició preveu rebre 3.500 visitants, enfront dels 1.500 del 2015 i els 3.000 de l’any passat. Segons Cañadell, “el Festival d’Astronomia del Montsec és l'única activitat que es realitza a l’Estat espanyol amb aquestes característiques, on s'integra el coneixement del saber científic amb la cultura popular i les activitats culturals i lúdiques per a tots els públics”.

S'han programat un total de 18 activitats per a tota la família, tant diürnes com nocturnes, amb visites al COU, concerts de música i activitats gastronòmiques com el taller de maridatge de cerveses artesanes del Montsec amb productes de proximitat.

El director científic del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), Salvador J. Ribas, destaca la conferència inaugural, El Son a l'Espai, a l’Epicentre-Centre de Visitants del Pallars Jussà a Tremp  a càrrec del doctor Eduard Estivill, reconegut especialista mundial en la medicina del somni, i la doctora Elena Aragonés, per la seva importància divulgativa.

Per la seva banda, Jaume León, director de l'agència de viatges Tu i Lleida, explica que, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Noguera, s'ha creat i comercialitzat un paquet turístic específic per a l'assistència al Festival, que amb estades d'una o dues nits, a més d'allotjament i manutenció, també inclou altres activitats a la zona del Montsec.

 

2017: Rècord de visitants al Parc Astronòmic Montsec (PAM)

Cañadell avança les previsions d’aquest any de batre novament el rècord de visitants del COU, amb una xifra propera als 33.000 visitants, un miler més que l’any passat, i que va suposar el rècord absolut en els vuit anys de funcionament del COU. Des del 2009 han passat pel COU més de 200.000 persones.

L’any 2014 es van contractar 442 paquets turístics, l'any passat es van vendre 610 paquets i les previsions d'aquest any és d'arribar als 1.000.

El conseller comarcal, Carlos Garcia, destaca que  "l'impacte econòmic del COU i el PAM per al sector turístic del Montsec està proper als 2 milions d'euros".

Llegit 194 vegades Darrera modificació el Dijous, 28 Setembre 2017 14:35

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar