Dilluns, 11 Juny 2018 17:36

Torrelameu estrena carrers dedicats als presos polítics i una plaça per als exiliats

Valorar aquest article
(1 Votar)
Descobriment de la placa de la plaça dels Exiliats. Descobriment de la placa de la plaça dels Exiliats. Montserrat Fornells / Facebook

Torrelameu ha estrenat aquest dissabte 9 de juny les plaques dels 9 carrers dedicats als líders independentistes empresonats i la de la plaça que porta els noms dels 7 polítics que es troben “exiliats” a Alemanya, Bèlgica, Escòcia i Suïssa. El nomenclàtor oficial no canvia sinó que a partir d’ara conviuran les plaques dels noms dels carrers actuals amb el nom dels carrers de cada “pres polític” fins que siguin alliberats i també el de la plaça “fins que els exiliats puguin tornar a casa”. Així, el carrer Forn és ara el carrer Quim Forn; la plaça de l’Església, és la plaça dels Exiliats, i així successivament amb els noms de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Rull i Josep Turull així com Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Anna Gabriel i Marta Rovira

L’acte ha comptat amb la dona i els fills d’Oriol Junqueras, i amb el diputat i parella de Meritxell Serret, Ferran Civit.

De moment els canvis del nomenclàtor són només simbòlics, com a mostra d’homenatge als líders independentistes, ja que, segons l’alcalde, Carles Comes, només es plantejarien modificar el nomenclàtor en cas que la situació d’empresonament o exili s’allargués molt en el temps.

Segons Comes, amb aquesta iniciativa “volem donar suport tant als presos i als exiliats com a les seves famílies, i contribuir que no es normalitzi aquesta situació de pèrdua de llibertat dels nostres polítics elegits democràticament”. Per la seva part, el diputat Ferran Civit ha destacat que a l’estat espanyol “no existeix una separació de poders”.

Llegit 112 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar