Diumenge, 17 Juny 2018 15:16

Una alumna de cicle inicial de l'escola Els Planells d'Artesa guanya els V Jocs Florals Escolars

Valorar aquest article
(1 Votar)

L'alumna Maria Guàrdia González de l'escola Els Planells d'Artesa de Segre ha guanyat la cinquena edicicó dels Jocs Florals Escolars en la categoria A corresponent a cicle inicial d'educació primària amb l'escrit de prosa titulat El bosc màgic de la felicitat. 

A banda de Maria Guàrdia, de la demarcació de Lleida també ha estat premiada l'alumna Jana Batalla Estévez de l'escola Sant Ròc de Bossòst en la categoria C corresponent a cicle superior d'educació primària amb l’escrit en poesia titulat Enquàth cèu.

En aquesta edició, els Jocs Florals Escolars han comptat amb la participació d'uns 70.000 alumnes de 2.500 centres educatius i han premiat  l’expressió i la producció escrita dels alumnes de diferents punts de Catalunya. 

Els jocs, que enguany han celebrat la cinquena edició, tenen un triple objectiu. El primer, potenciar i estimular l’expressió i producció escrita dels nois i les noies en l’àmbit de millora de la lectura i l’escriptura, que és un objectiu estratègic del govern. El segon, fer ressò i potenciar tots els certàmens literaris que ja es fan a nivell de centres educatius, ja siguin municipals o comarcals. I finalment,  recuperar, fomentar i difondre una tradició cultural pròpia i arrelada al país.

El certamen, a banda d’estimular l’expressió i producció escrita, també vol fomentar la  tradició cultural pròpia i arrelada al país. Disposa de 8 categories segons el nivell educatiu, 5 per a l'educació primària i 3 per a l'educació secundària obligatòria. Els treballs presentats, de temàtica lliure, ja sigui en modalitat de poesia o de prosa, poden ser individuals o col·lectius, i han de ser escrits en llengua catalana o en aranès.

També s’inclou una categoria de conte audiovisual per a tots els alumnes de primària, i en aquesta convocatòria hi han participat 1.800 alumnes. Els guanyadors d’aquest apartat veuen materialitzat el seu conte en format televisiu, i projectat al programa Una mà de contes a TV3.

 

Llegit 114 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar