Dijous, 09 Agost 2018 12:14

Tiurana tornarà a ser un gran escenari de conte durant el cap de setmana del 18 i 19 d’agost

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de la programació. Presentació de la programació. Diputació de Lleida

Tiurana ho té tot preparat per convertir-se en un gran escenari de conte el cap de setmana del 18 i 19 d’agost. La localitat de la Noguera acollirà la novena edició del Festival de Contes, un certamen de referència que inclou una gran varietat d’activitats gratuïtes adreçades a un públic familiar amb els més petits com a grans protagonistes.

Tallers de contes, exposicions, presentacions i paradetes de llibres, jocs tradicionals i una gran varietat d’espectacles conformen l’àmplia oferta d’un festival que compta amb quatre escenaris: l’ermita Mare de Déu de Solés, Foc del Pelegrí, la plaça del Pou i la sala d’actes de l’Ajuntament.

La vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol, ha felicitat l’Ajuntament de Tiurana “per aquest festival ja consolidat i que va adreçat, especialment, als més petits de la casa, i que combina cultura i turisme, ja que permet als visitants conèixer el poble de Tiurana”. El festival, amb un pressupost de 3.000 euros, té el suport de l’IEI, a través de la Línia de Projectes Culturals que cobreix quasi el 50% de la despesa. Pujol considera “vital aquesta línia de projectes”, ja que “ens permet ajudar a desplegar la cultura pel territori”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tiurana, Àngel Villarte, ha explicat que el festival és una manera de donar vida i rejovenir el poble durant uns dies. “Tiurana ha patit molt pel tema del pantà de Rialp i amb aquest festival, d’alguna manera, estem apostant pel públic infantil, perquè aquests nens i nenes i les seves famílies puguin venir, gaudir dels contes i, al mateix temps, conèixer el poble i fer una mica de turisme pels indrets més emblemàtics recuperats de sota les aigües”. Tot i ser complicat, Villarte ha assegurat que “el nostre somni és tornar a obrir l’escola” i ha anunciat que aquest any hi ha hagut tres naixements a Tiurana.

El certamen farà el seu tret de sortida el dissabte 18 d’agost a les 7 de la tarda amb la preinauguració del festival amb el taller Contes per connectar, a càrrec de la periodista Lorena Metaute i adreçat al públic adult, especialment a pares i mares.

El diumenge 19 es concentrarà el gruix de l’activitat. A partir de les 10 del matí hi haurà exposició de contes i presentació de llibres com La clau dels mons, de Ferran González; Curiositats del món animal, d’Abel Carretero, o Un petó de xocolata, de Ricard Bertran, amb il·lustracions de Serafina Balasch. Durant tot el dia, hi haurà jocs tradicionals per a totes les edats amb Festa i Fusta i parades de llibres de l’editorial Mosaic i de Genet Blau.

Un dels plats forts del festival seran els espectacles que aixecaran el teló a les 11 del matí amb el taller i teatre d’ombres basats en el conte la Bruixa de Boirana. A continuació (12:00 hores) arribarà Contes del món, una selecció de cinc contesencadenats a càrrec de Neus Caballer. Posteriorment, hi haurà el Misteri de les lletres, un contacontes i taller de construcció de l’arbre de les lletres per acabar la jornada (13:30 hores) amb el Circ dels Contes, de Roger Casadellà, escollit com a millor espectacle de contes de Món Llibre 2014.

Llegit 135 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar