Dimarts, 11 Desembre 2018 13:51

Acaba la restauració de l'ermita de la Pertusa amb la retirada de la bastida

Valorar aquest article
(0 vots)
L'ermita de la Pertusa ja restaurada. L'ermita de la Pertusa ja restaurada. Consell Comarcal de la Noguera

Les obres de restauració de l’ermita de la Pertusa, a Corçà, al municipi d’Àger, han acabat aquesta setmana amb la retirada de la bastida que es va haver de col·locar per dur a terme els treballs.

La intervenció, que va començar a mitjans de juliol del 2017, ha consistit en refer i impermeabilitzar completament la coberta reposant les lloses preexistents, amb supervisió arqueològica; en reparar els trams malmesos de les façanes i rejuntar tot l’exterior amb morter de calç,  De l’interior de l’ermita s'ha refet solament l'estucat de l'absis i s’ha realitzat cales a la nau per part del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya.

La peculiaritat de l’obra és que per executar-la ha estat necessària la intervenció d'escaladors per poder instal·lar la bastida sobre el penya-segat on es troba l’ermita. A més, el material d’obra s’ha hagut de transportar manualment, per la dificultat en l'accés.

L’Ajuntament d’Àger s’ha fet càrrec que les obres, que s’han dut a terme en dues fases i han costat 74.000 euros dels quals 60.000 euros estaven subvencionats per la Diputació de Lleida. Per la seva part, els arquitectes dels serveis tècnics del Consell Comarcal de la Noguera han redactat el projecte i han dirigit l'actuació. 

 

Llegit 97 vegades Darrera modificació el Dimarts, 11 Desembre 2018 13:55

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar