Dijous, 28 Març 2019 21:42

El festival Gargar de Penelles presenta el cartell de la quarta edició, que se celebrarà del 3 al 5 de maig

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació a Barcelona. Presentació a Barcelona. Ajuntament de Penelles

Binomic.cat, amb el suport de l’Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida, ha presentat al Craft Barcelona el cartell de la quarta edició del Gargar Festival de Murals i Art Rural, un certamen que difon la cultura artística al món rural, ajuda als artistes emergents a donar-se a conèixer, canvia l’aspecte del poble i conquista turisme.

El certamen se celebrarà del 3 al 5 de maig i fondrà art, música, cervesa artesana i food trucks, acompanyat de tallers relacionats amb altres disciplines artístiques.

Els creadors i organitzadors del Gargar, Mar López-Pinto i Jordi Solsona, han presentat el cartell d’artistes de la 4a edició amb una proporció adequada d’artistes territorials, nacionals i internacionals. Són un total de 24 artistes de 9 nacionalitats diferents. Actualment aquest petit poble de la Noguera compta amb 84 murals, per tant, amb la quarta edició del festival, està previst que pugui superar el centenar. Tot i això, també serà el primer cop que alguns dels primers murals seran modificats, ja que al fet que es trobin a l'aire lliure, n'afavoreix la degradació. 

 

El Gargar aconsegueix expandir el territori més enllà de les seves fronteres

L'alcalde de Penelles, Eloi Bergós, ha destacat que “iniciatives artístiques com la del festival Gargar popularitzen l’art i activen tot un poble i, al mateix temps aconsegueixen que el coneixement del territori s’expandeixi més enllà de les seves fronteres". Bergós també ha explicat que el “gargar” és el soroll que la ganga, un ocell en perill d’extinció. Així doncs, segons Bergós, "Penelles vol fer soroll com una ganga i donar vida als seus carrers”. El primer edil de Penelles ha agraït a tot el poble, a Binomic.cat, a la Diputació de Lleida, al Departament de Cultura de la Generalitat, a Montana Colors i altres patrocinadors.

Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya, ha remarcat que estan molt contents d’haver pogut participar en la reforma d’un nou espai cultural pel poble recuperant l’antiga església del poble i ha remarcat la importància de donar suport a l’art per part de les institucions. Per la seva part, Marc Mascort, responsable de Cultura de Montana Colors i un dels patrocinadors del Gargar, ha reafirmat el seu compromís de seguir amb un festival que creix dia a dia i cada vegada més.

Finalment, Mar López-Pinto ha recordat que “la temàtica de les obres es centra en el món rural i consisteix en tres jornades on també hi ha tallers per a nens i adults, concerts, exposicions, food trucks i cervesa artesana”. Com a novetat, enguany faran un projecte sencer vinculat amb temes socials, concretament amb l'Associació Estel de Balaguer

Durant l'acte de presentació del cartell del festival GarGar també s’ha inaugurat el mural de l’artista Zeso WF que, des de l’inici de l’acte, era al carrer mostrant el seu art de ben a prop en uns cubs instal·lats a la porta. 

 

 

 

 

Llegit 163 vegades Darrera modificació el Dijous, 28 Març 2019 22:46

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar