Divendres, 10 Maig 2019 11:22

Torrons i Mel Alemany presenta ‘El llibre de la mel’, escrit pel monjo caputxí Fra Valentí Serra

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació del llibre. Presentació del llibre. Comunicant Bona Premsa

L’empresa familiar d’Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany va presentar ahir El llibre de la Mel. Apicultura popular i plantes mel·líferes. Abelles per viure, d’Edicions Morera, escrit per l’arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, Fra Valentí Serra de Manresa. El Centre de Cultura Popular La Violeta de Barcelona va acollir la presentació que va comptar amb la presència de la historiadora Maria Àngels Pérez Samper i el popular personatge radiofònic ‘Senyor Marcel·lí Virgili’. L’acte també va comptar amb la participació del gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany. La marca ha impulsat aquest llibre en el marc del seu projecte L'Univers Alemany. Art, Cultura i Humanitat, que vincula el vessant social de l’empresa a una tasca de pol·linització de l’opinió pública per engegar un debat sobre la convivència entre els humans i les abelles i la necessitat de la supervivència d’aquestes per garantir la vida al planeta.

El Llibre de la Mel. Apicultura popular i plantes mel·líferes. Abelles per viure és una obra que es planteja com una reivindicació a favor de la sensibilització de la protecció de les abelles. Una obra que posa en valor aquests petits insectes, tant per la important tasca que realitzen, com per les múltiples propietats i aplicacions de l’aliment que elaboren: la mel. 

L’abella de la mel és un dels éssers vius més necessaris per a garantir la vida a la Terra ja que s’encarrega de la pol·linització de més de una tercera part dels aliments que consumim. Per això cal protegir-la de les amenaces que en l’actualitat representen factors com la contaminació, els pesticides i les espècies invasores, que estan provocant la seva disminució accelerada.

En el marc del seu projecte L’Univers Alemany la marca va col·laborar l’any passat a l’exposició Beehave de la Fundació Joan Miró, així com a la instal·lació Beews de l’artista Luis Bisbe, aportant 300 quilos de mel per fer una escultura a la plaça de les Glòries de Barcelona.

 

Llegit 31 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar