Dimecres, 17 abril 2013 13:43

El sabó de Montgai, d’exemple a uns escolars d’Extremadura

Valorar aquest article
(0 vots)

Els alumnes de tercer cicle de primària de l’escola de Cabeza de Buey (Extremadura) van crear fa uns mesos una cooperativa escolar ‘Handmade Soap’ dins el programa junior Emprende en la qual van decidir elaborar sabó artesà (reciclant oli usat de les cases). Aquesta iniciativa es va donar a conèixer a través de la xarxes socials.

Després de diversos mesos sense trobar cap empresa ni persona interessada en el projecte, van contactar amb la directora de ‘Net. Fira del Sabó de Montgai’, Teresa Boladeres, i aquesta setmana han realitzat una videoconferència. Segons Boladeres, “hem intercanviat experiències, una de les mestres saboneres de la localitat els ha explicat com els diversos tipus de sabó que elaborem i les tècniques que utilitzem”. La directora del certamen ha explicat que “gràcies a què des de Montgai hem cregut en la seva iniciativa, diverses empreses de Cabeza de Buey i d’Extremadura els han regalat material perquè puguin tirar endavant el projecte com una càmera de fotos, una càmera de vídeo, l’enviament de mostres de sabó de forma gratuïta...”.

 

V 'Net. Fira del Sabó' el proper 28 d’abril

La V ‘Net. Fira del Sabó de Montgai’ tindrà lloc el diumenge 28 d'abril, entre les deu del matí i les vuit del vespre, a la plaça Prat de la Riba de Montgai. El certamen comptarà amb la participació de 22 parades d'artesans que es dediquen a l'elaboració de sabó així com una cinquantena d'expositors del productes artesans del territori.

Així, 'Net, Fira del Sabó', a més d'aplegar els millors artesans saboners, oferirà  demostracions dels processos d'elaboració del sabó recollits al Costumari Català, des de l'arribada de la matèria prima (olis i greixos usats) amb un carro estirat per un ase, fins a la bullida d'aquests productes i l'obtenció de les preuades pastilles de sabó. En el marc de la Fira també s'oferiran representacions de teatre, espectacles de bombolles de sabó, esmorzar popular, entre altres activitats.

L'Ajuntament de Montgai organitza aquest certamen amb l'objectiu de recuperar la tradició i fomentar aquest ofici artesanal, que a moltes llars de la població encara es practica.

 

Llegit 2416 vegades Darrera modificació el Dimecres, 17 abril 2013 13:45

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar