Dilluns, 22 abril 2013 16:30

Montgai celebrarà aquest diumenge dia 28 d'abril la V Net. Fira del Sabó

Valorar aquest article
(0 vots)

La cinquena edició de Net. Fira del Sabó de Montgai se celebrarà el proper diumenge dia 28 d'abril i comptarà amb 32 parades d’artesans que es dediquen a l’elaboració de sabó i una trentena d’expositors de productes artesans del territori. Aquest matí ha tingut lloc la presentació del certamen a la Diputació de Lleida, l'acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i de l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, a més de la presidenta de l’Associació d’Artesans Saboners de Catalunya, M. Àngels Prats; la directora de la Fira, Teresa Boladeres i la  tresorera de l’Associació, Teresa Solé.

La principal novetat d’aquesta cinquena edició de la Net Fira del Sabó de Montgai és que en el marc del certamen es presentarà el projecte de l'obrador de sabó que es construirà a la població i que pretén mancomunar serveis entre els artesans i garantir el registre sanitari dels sabons d’ús cosmètic per poder-los comercialitzar més enllà de les fires artesanals, tal i com ha explicat la presidenta de l’Associació d’Artesans Saboners de Catalunya, M. Àngels Prats. La previsió és que l’obrador estigui acabat a finals d’aquest any. La jornada de presentació es farà dissabte, 27 d’abril a la sala d’actes de l’Ajuntament vell de Montgai i constarà de la presentació del projecte, una visita guiada a l’espai on es preveu construir l’obrador del sabó i una taula rodona per resoldre els dubtes dels assistents. El projecte es donarà a conèixer durant la celebració de la segona jornada tècnica organitzada per l’Ajuntament i l’Associació d’Artesans Saboners de Catalunya (AASC), amb seu en aquesta població de la Noguera.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha explicat que “fires com aquesta són una bona forma de conèixer el territori i una bona oportunitat de negoci per a les comarques lleidatanes”.

La fira, que se celebrarà durant tot el dia a la plaça Prat de la Riba de Montgai, inclourà també diferents activitats, com demostracions de processos d’elaboració del sabó, representacions de teatre, espectacles de bombolles de sabó i un esmorzar popular.

L'alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, ha explicat que reciclar els olis per elaborar sabó suposa un estalvi econòmic important i dóna com a resultat un producte de millor qualitat.

Abans de la Fira les mestres saboneres de Montgai han organitzat diferents tallers d’elaboració de sabó artesà. En total s’han fet cinc sessions en les quals hi ha participat mig centenar de persones.

En el marc de la fira, i per tercer any consecutiu, s’organitzarà una cursa de 10,2 quilòmetres de recorregut i una caminada popular de sis quilòmetres que sortirà de Montgai i passarà pels secans de la Serra de Bellmunt-Almenara.

Llegit 2351 vegades Darrera modificació el Dilluns, 22 abril 2013 16:41

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar