Divendres, 03 Maig 2013 17:58

Bodegues i forns d'Artesa i rodalies faran productes exclusius pel túmul de Seró

Valorar aquest article
(0 vots)

Més d'una dotzena d'elaboradors de productes agroalimentaris d'Artesa de Segre i rodalies crearan línies noves i exclusives per ser comercialitzades amb la marca del túmul de Seró, el nom de la qual encara s'ha de concretar. Ja s'hi han compromès mitja dotzena de productors de vi de la subzona d'Artesa de la DO Costers del Segre i n'hi ha alguns més d'interessats. Tot i que el vi serà el protagonista de la botiga del centre d'interpretació, també hi tindran un paper destacat els forns del municipi, dos productors d'oli, dos de formatges i diversos elaboradors d'embotits.

Les bodegues faran cadascuna un vi diferent, a lliure elecció però sota uns estàndards mínims de qualitat, que es comercialitzarà amb el nom de l'envasadora però amb un distintiu comú. Se'n farà una edició limitada i numerada i les ampolles es podran adquirir a la botiga del centre d'interpretació i també a través dels canals de distribució de cada bodega.

Pel que fa als forns, elaboraran cadascun un tipus de coca diferent, partint d'una base i uns ingredients que totes elles hauran d'incorporar. A més a més, es farà un producte de xocolata relacionat amb l'edifici del túmul i el patrimoni que allotja.

Finalment, també hi participaran els productors d'oli, de formatges i d'embotits del municipi d'Artesa i la seva àrea d'influència. En tots els casos es buscarà un producte amb algun tret distintiu i un elevat nivell de qualitat.

L'Ajuntament d'Artesa de Segre té previst obrir a l'estiu Espai Transmissor del Túmul de Seró. Per ultimar l'elaboració i comercialització de productes agroalimentaris exclusius, ahir es va fer una reunió amb bodegues, forns i productors d'oli, que va reunir representants de més d'una dotzena d'empreses i artesans.

Llegit 1025 vegades Darrera modificació el Divendres, 03 Maig 2013 18:13

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar