Dimecres, 31 Juliol 2013 09:21

Una vintena de pares i mares d'Artesa reclamen el transport i el menjador escolars al Consell Comarcal

Valorar aquest article
(0 vots)

Una vintena de pares i mares d'alumnes de l'Escola i l'Institut Els Planells d'Artesa de Segre es van concentrar ahir al matí davant la seu del Consell Comarcal de la Noguera. Van entregar mig centenar de cartes signades per diferents pares, mares i alumnes afectats per la supressió de la gratuïtat dels serveis de transport i menjador escolar en el cas dels desplaçaments a l'interior d'un mateix municipi, prevista pel curs vinent i que en el cas de l'escola i l'institut d'Artesa afecta a una seixantena d'alumnes dels nuclis agregats. A la protesta també hi van participar pares i mares d'alumnes de primària de les poblacions de Santa Maria, Gàrzola i Boada, en aquest cas perquè s'han de desplaçar des dels respectius pobles a Vilanova de Meià.

La carta que van lliurar els pares i mares d'alumnes és la mateixa a la qual van donar suport els consells escolars de l'escola i l'institut en l'última reunió, celebrada a finals de juny. Així mateix, aquest text també s'ha fet arribar a la consellera, Carme Rigau, i al director dels Serveis Territorials a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.

La carta justifica la petició de mantenir la gratuïtat com una de les bases per a l'equilibri territorial, i els signants afirmen que el curs vinent no podran escolaritzar els seus fills i filles per culpa d'aquesta supressió de les ajudes.

Els pares que es van concentrar també van rebre el suport de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'Escola Els Planells. Així mateix, l'Ajuntament d'Artesa va aprovar també una moció de suport a les famílies i demanant al Consell Comarcal que rectifiqui en la decisió de suprimir les ajudes, propiciada al seu torn per la retallada de la Generalitat en aquest concepte.

 

Llegit 486 vegades Darrera modificació el Dimecres, 31 Juliol 2013 09:45

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar