Articles filtrats per data: Dimarts, 13 Febrer 2018

Quan falta un mes perquè se celebri la 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa, el nombre d'expositors inscrits per participar en el certamen és de 239, gairebé el 80% de la xifra assolida l'any passat (304). Quant a la distribució per sectors, 124 firmes ja estan confirmades al recinte exterior, on s'exposen la maquinària agrícola i complements per a la ramaderia i l'agricultura; 90 als pavellons firals, destinats a complements, entitats, institucions, agroalimentació i multisectorial, i 25 al Saló de l'Automòbil, ubicat al recinte de les piscines i que enguany arriba a la seva 38a edició.

La xifra d'inscripcions s'està desenvolupant amb bon ritme i des de Fira de Mollerussa, ens organitzador del certamen, es preveu que les contractacions continuïn les properes setmanes, incrementant la participació i arribant a xifres d'anteriors edicions.

La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa se celebrarà del 16 al 19 de març. A banda de l'àmplia exposició, el certamen oferirà, com ja és habitual, un complet programa de jornades tècniques (l'any passat van ser 14) amb les darrerres novetats i tendències del sector. També se celebrarà la 17a Borsa Interpirinenca de Cereals (dia 16 de març al Complex Resquitx), que ja compta amb 150 professionals inscrits.

Finalment, en el marc de la Fira de Sant Josep es convocarà de nou el concurs de maquinària per premiar la innovació en maquinària agrícola i instal·lacions agroindustrials i el concurs de disseny i estètica, que reconeix els millors estands i parcel·les de la fira.  

Publicat a Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa ha aprovat en acord de la Junta de Govern el projecte bàsic i d’execució de reforma i redistribució de l’edifici de l’antiga discoteca Musicland per habilitar-lo com a dependències de l’Agrupament Cal Met i altres entitats del municipi. El projecte global aprovat i que s’anirà executant per fases té un pressupost total d’execució de 491.325 euros, segons ha explicat aquest matí l’alcalde Marc Solsona, qui ha precisat que, de moment, el consistori ha habilitat partida per dur a terme la primera fase, pressupostada en 224.968 euros. En aquest sentit, Solsona ha indicat que, abans de licitar aquesta primera actuació, s’està treballant amb els escoltes, els quals seran els principals beneficiaris de l’obra, per definir la seva participació en el projecte i determinar la manera de tirar endavant també la segona fase, valorada en 97.939 euros i que no compta amb pressupost per a enguany.

L’alcalde ha indicat que, per tal que puguin dur-se a terme activitats destinades a ús públic, cal realitzar les dues primeres fases del projecte i pel que fa a la tercera, que té un pressupost de 168.418 euros i que inclou habilitar una sala polivalent de prop de 10 metres quadrats, entre altres, dependències, es concretaria més endavant en funció de les disponibilitats econòmiques.

Les obres que inclouen aquest projecte consisteixen en la reforma interna de l’edifici, que té una superfície de  946 metres útils, dels quals 809 es destinaran a dependències de l’Agrupament escolta Cal Met mentre que la resta serà per a diferents associacions i entitats de la localitat. Cal recordar també que durant el passat any es va dur a terme la substitució de la coberta existent de plaques de fibrociment per una de nova de panells de sandvitx amb tres patis de llums coberts per dotar les dependències de llum i ventilació natural.

Publicat a Mollerussa