Articles filtrats per data: Dimarts, 11 Març 2014

La Passió de Cervera iniciarà el proper diumenge dia 16 de març les representacions de la seva 75a. edició, la darrera en la qual l’espectacle es podrà veure en llengua castellana, ja que a partir de l’any que ve nomé es representarà en català a causa del descens de públic que assisteix a les representacions que es realitzen en llengua castellana.

La passada setmana, la capital de la Segarra va acollir l’assaig general de l’espectacle, en el qual hi van prendre part els més de 300 participants del projecte, i el tradicional pregó de la Passió, que enguany va anar a càrrec de la historiadora de Cervera M. Teresa Salat i va tenir lloc a la sala de plens de la Paeria. Aquest darrer va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ramon Royes; el regidor d’Hisenda, Toni Oriol, i el president del Patronat de la Passió, Xavier Cañabate. 

S’ha de recordar que l’inici històric de les representacions de la Passió de Cervera es remunta al segle XV, de manera que és una de les més antigues d’Europa segons els estudis realitzats per la Universitat de La Sorbona de París. A finals d’aquell segle era costum representar a l’església de Santa Maria de Cervera, de forma popular, un Misteri de La Passió.

Enguany, la Passió es podrà veure els dies 16, 23 i 30 de març en llengua castellana, i els dies 6, 18 i 27 d’abril en llengua catalana. L’horari de les representacions serà, com és habitual, de 10 del matí a 2 del migdia amb un descans de 25 minuts, excepte el dia 18 d’abril, Divendres Sant, que tindrà lloc una única sessió de tarda, de 4 a 8. 

Les entrades tenen un cost de 22 euros per al públic adult i d’11 euros per als infants. Els interessats poden fer la seva reserva a 608 78 10 12.

 

 

Publicat a Cervera