El director dels Serveis territorials d’Innovació, Universitats i Empresa, Vidal Vidal, va inaugurar ahir el portal d’informació turística del Montsec de Vilanova de Meià, ubicat al casal de la localitat. El portal està equipat amb una pantalla on es projecta l’audiovisual promocional del Montsec i del Parc Astronòmic Montsec, el mapa turístic del Montsec, un expositor amb fulletons de divulgació turística de la zona i diverses imatges del municipi. El de Vilanova de Meià és el quart portal d’informació turística que s’ha posat en servei a l’àrea d’influència del Montsec, després que en el transcurs del 2009 s’hagin obert els del Monestir de les Avellanes (habilitat a la sala capitular), el de Gualter (a l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb) i el de l’Hotel Terradets de Cellers.
El pares d'alumnes del nuclis de Boada, Gàrsola i Santa Maria de Meià agregats a Vilanova de Meià (Noguera) s'han manifestat aquest dijous davant els Serveis Territorials d'Educació a Lleida. Demanen recuperar el servei de transport gratuït que des de fa trenta anys ha dut els seus fills a l'escola de Vilanova i que enguany se'ls ha suprimit. En total hi ha vuit nens afectats que no van a l'escola des de dilluns i que no ho faran fins que no es trobi una solució, com a protesta.
Xavier Terré i Goliart té 41 anys i és alcalde de Vilanova de Meià per ERC des d’aquesta legislatura. Terré ha dedicat tots els seus esforços d’aquesta legislatura a millorar les comunicacions entre els diferents nuclis de població que pertanyen al municipi i a assegurar el subministrament d’aigua a tots els veïns. Segons explica Xavier, les bones comunicacions i el subministrament d’aigua són dues necessitats bàsiques i imprescindibles per a qualsevol nucli de població.
Publicat a L'entrevista
La població de Vilanova de Meià va celebrar el passat 2 i 3 de maig la tradicional festa de Santes Creus. Entre els actes del dissabte es va fer la 11ª tirada de bitlles provincial i després, tots a la Plaça Major perquè enguany actuava un convidat molt especial, un mag en majúscules, el Mag Lari.
Dimarts, 28 Octubre 2008 01:00

Comença el ‘Dóna forma a la nit’

Un total de 17 joves de diversos pobles del Pla d’Urgell han iniciat aquest cap de setmana el taller de teatre que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, a través del Pla de Prevenció de Drogodependències i l’Oficina de Serveis a la Joventut, ha programat per aquest any dins de l’oferta d’oci complementari "Dóna forma a la nit", que està adreçada a nois i noies de 12 a 18 anys i que és totalment gratuïta.
L’Ajuntament de Vilanova de Meià, ha acordat ampliar la pista poliesportiva i la zona d’esbarjo infantil del recinte del pati de les escoles, amb la col·locació de nous elements. D’aquesta manera, la pista poliesportiva, s’ha ampliat amb dues cistelles de minibàsquet i a la zona d’esbarjo infantil s’hi han afegit un petit parc d’activitats, una petita tenda pels més petits i dos cavallets de motllets. Tot això fa que aquesta zona del poble ara estigui més concorreguda i les estones dels petits siguin una mica més divertides. Aquesta ampliació de la zona d’esbarjo té un cost total de 10.040,96 euros dels quals 8.500 euros estan subvencionats per la Diputació de Lleida i la resta de la quantitat va a càrrec de l’ajuntament de Vilanova de Meià. El consistori realitza aquestes obres amb l’objectiu d’oferir més espai als escolars.
El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, acompanyat del vicepresident primer, Miquel Aguilà, dels diputats Josep Cosconera, Josep Maria Beà i Enric Colom, i dels alcaldes de Vilanova de Meià i Artesa de Segre, Xavier Terré i Domènec Sabanés, respectivament, van inaugurar oficialment la carretera LP-9132, de la L-512 a Vilanova de Meià, que ha estat millorada en un tram de 7 quilòmetres, amb la inclusió d’una variant al nucli d’Alentorn, emmarcades en el projecte de condicionament, eixample, millora i pavimentació asfàltica d’aquesta via, executada en la seva tercera fase. El projecte ha comptat amb un pressupost de 2.206.581,31 euros. (+)