Articles filtrats per data: Dilluns, 23 Juliol 2012
Dilluns, 23 Juliol 2012 02:00

Inauguren la Casa de l'Ós dels Pirineus

La Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, va assistir ahir a l’acte d’inauguració de la Casa de l’Ós dels Pirineus, situada a Casa Sastrés de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) d’Isil, depenent del municipi d’Alt Àneu a la comarca del Pallars Sobirà. La Casa de l’Ós dels Pirineus forma part del projecte pilot "Accions de desenvolupament rural a la serralada cantàbrica i Pirineus amb l’Ós com a marca i símbol de qualitat'. L’objectiu d'aquest és, d’una banda, afavorir la conservació d’aquest mamífer i el seu hàbitat amb iniciatives d’educació ambiental i conscienciació pública, així com contribuir al desenvolupament econòmic de la zona i el seu entorn amb la creació de llocs de treball.
La Guàrdia Urbana de Balaguer ha imputat penalment a I.R.I.B., un jove de 18 anys resident a Balaguer, per un presumpte delicte de deslluïment de béns mobles o immobles de domini públic o privat sense autorització de l’administració o dels seus propietaris. El jove, que no ha estat detingut, se li ha imposat la fiança de comparèixer davant del Jutjat d’Instrucció de Balaguer. Cal recordar que l’any 2011 la brigada municipal va netejar prop de 60 grafitis amb un cost de 60.000 euros i que aquesta any se n’ha netejat una vuitantena, la majoria d’ells amb les sigles SICAR, els quals s’imputen al jove detingut.
Publicat a Balaguer
L’Ajuntament de Balaguer, aprofitant l’extens calendari de les nits d’estiu, promociona la coca amb samfaina de la ciutat. L’objectiu és fer un maridatge entre aquest producte típic i les nits a la fresca, mentre s’escolta un concert, una sessió de monòlegs o un recital de poesia. Al respecte, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha explicat que, tot i que la coca amb samfaina és un producte prou conegut pels balaguerins, es tracta de vincular-la a un nou moment de consum: la nit mentre es pren una copa en una terrassa o mentre s’assisteix a un concert.
Publicat a Balaguer
El Museu de la Noguera de Balaguer va acollir dijous passat la presentació del llibre ‘Corba de foc. El cap de pont de Balaguer’, escrit per professors de secundària i dirigit a alumnes de batxillerat. Es tracta d’un llibre que repassa els principals episodis de la Guerra Civil des d’un punt de vista local, amb testimonis, documents i fets succeïts a Balaguer i comarca i que convida als joves estudiants a fer una reflexió i anàlisi sobre uns fets que han marcat la nostra història. També incideix en la necessitat de recuperar la memòria històrica per recordar els oblidats pel bàndol guanyador de la guerra i per comprendre millor el present.
Artesa de Segre podria entrar a formar part de la marca turística Montsec, circumstància que ajudaria a promocionar els atractius i serveis que ofereix el municipi. Ja s'ha fet la primera reunió amb el departament tècnic del Consorci del Montsec, que crea i gestiona la marca, i aquesta setmana s'ha posat en contacte amb el consistori per tal d'avaluar què pot aportar Artesa de Segre a la marca Montsec i quines possibilitats hi ha que en formi part. Segons l'alcalde, Mingo Sabanés, seria una molt bona eina de promoció ja que Artesa aportaria a la marca una oferta turística varietada i diferent de la que tenen les poblacions situades en el sí de la serralada.