Articles filtrats per data: Dissabte, 08 Setembre 2018

Térmens acollirà la 32a edició de la Cursa de la Diada el proper 11 de setembre. Organitzada per l’Associació Amics de la Cursa de la Diada (ACUDIT) i l’Ajuntament de Térmens, la prova va néixer amb l'esperit de fomentar l'atletisme entre els joves de la població. Any rere any, el nombre de participants ha anat creixent de tal forma que, en els darrers 15 anys, s'ha progressat de 130 atletes fins a superar el miler d'inscrits, amb corredors de diferents municipis catalans, de la Franja de Ponent i d'Andorra.

La presentació ha tingut lloc a la Diputació i ha comptat amb la presència del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; l’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell; i el director de la cursa, Josep Anton Gardeñes. Sabarich ha agraït la tasca que fan les associacions esportives i els ajuntaments lleidatans en la promoció econòmica i turística de la demarcació, a la destinació Ara Lleida, alhora que aquestes curses donen a conèixer les totes seves potencialitats. 

Tal i com ha explicat Gardeñes, la Cursa de la Diada inclou un conjunt d'activitats atlètiques destinades a totes les edats. Com a referència hi ha la cursa de 10km, amb recorregut  pel marge esquerra del Riu Segre i uns 450 atletes.

Juntament amb la cursa, es desenvolupa la caminada de la Diada amb la modalitat Nòrdic Walking (sent pioners a la província). Amb el mateix circuit de la cursa s'impulsa a la participació dels que no volen córrer i dóna ambient als mateixos corredors. Aquest fet comporta que durant mitja hora, gent de totes les edats i condicions gaudeixin d'un circuit de gran bellesa paisatgística i un entorn natural com és passejar pel costat del riu.

A més a més, també té lloc el 14è Campionat de policies i bombers de les Terres de Ponent. I per acabar també hi ha curses no competitives d'atletes de promoció.

També aquest any s’hi afegeix la 4a Cursa Minimalista en la que s’ha de córrer descalç o amb calçat minimalista amb un gruix màxim de sola de 10mm i del tipus Zero Drop.

Finalment destacar que s’organitzen també les SuperCurses destinades als nens i nenes, amb caràcter no competitiu, i que s’espera que hi participen uns 300 infants.

Per acabar, cal esmentar que ja fa 10 anys que la cursa col·labora solidàriament amb les entitats que tracten la malaltia del càncer: AECC i AFANOC i també amb l'Associació de Diabètics de Catalunya.