PP
Articles filtrats per data: Dimecres, 27 Març 2019

Algerri acollirà el pròxim 7 d’abril la primera Marxa BTT ‘Secans de la Noguera’, una prova amb sortida i arribada a aquest municipi de la Noguera que també passarà per Ivars de Noguera i Os de Balaguer, sota l’organització del Club Esportiu Gessers d’Algerri.

L’alclade d’Algerri, Miquel Plensa, ha recordat que la cursa comença i acaba a Algerri, passant pels espais naturals dels Secans de la Noguera, en una zona que compta amb 4.500 hectàrees d’espais protegits de tres municipis, i ha agraït la implicació de les més de 50 persones que faran de voluntaris en aquesta marxa.

Per la seva banda, Carles Surroca, membre de l’organització, ha explicat que es tracta d’una marxa no competitiva pels espais protegits de la Serra Llarga-Secans de la Noguera, que té com a objectiu gaudir del ciclisme i de l’entorn natural i paisatgístic que ofereixen els municipis d’Algerri, Ivars de Noguera i Os de Balaguer. 

Els organitzadors han dissenyat tres circuits amb distàncies molt diferents, en funció de l’expertesa dels cicloturistes participants. Així, la ruta de “La Cérvola” compta amb 65 km de recorregut i un desnivell positiu de 1.800 metres i es considera apte per a ciclistes amb una alta qualitat tècnica, ja que transcorre per molts corriols i trialeres, tant de pujada com de baixada. La ruta de “La Guineu” compta amb 36 km i 800 metres de desnivell positiu; és un recorregut que transcorre per camins i corriols aptes per a ciclistes habituals, i transcorre per alguns corriols, tant de pujada com de baixada. La ruta de “L’àguila”, de 12 km i 160 metres de desnivell positiu, és un recorregut pensat per a ciclistes de totes les edats que vulguin gaudir d’una estona pedalant o iniciar-se al ciclisme.

La sortida de les curses es farà de forma conjunta a 2/4 de 9 del matí. L’organització ha marcat un topall en el nombre d’inscrits de 250.

Per a més informació, cal adreçar-se a: www.clubesportiualgerri.cat/marxa-BTT.html i es poden fer les inscripcions a: www.iter5.cat.