Articles filtrats per data: Dilluns, 10 Juny 2019

Cubells celebrarà la primera edició de la Senglar Trail el pròxim 16 de juny, que ofereix dos recorreguts: una cursa llarga de 18 quilòmetres i un desnivell acumulat de 800 metres, i una caminada o cursa curta per als més amants de la natura que vulguin contemplar la bellesa de l'entorn amb una distància d'11 quilòmetres i un desnivell acumulat de 342 metres. Els organitzadors esperen uns 200 participants. La prova forma part del calendari de les curses de muntanya. 

Josep Solé, de l'organització, ha explicat que la cursa té trams tècnics i està pensada per a participants experimentats, mentre que la caminada està oberta a tots els públics, amb la intenció de poder gaudir del paisatge i les pràctiques saludables.

Per la seva banda, el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós, ha assenyalat que la cursa permet als organitzadors mostrar aquesta part de la comarca de la Noguera, al mateix temps que es potencia l’esport.

Els participants podran gaudir de molts quilòmetres de corriols pedregosos i terra entre boscos d’alzina i pi, plens de garrics que amaguen rastres de senglars i cabirols. El recorregut comptarà també amb fortes pujades i algun descens tècnic vertiginós.

El punt més alt serà el repetidor de Boada, on es podrà gaudir d’una vista de 360 graus de tota la plana de l’Urgell, Lleida, la Noguera, la serra del Montroig i del Montsec.

El punt de sortida serà la pista poliesportiva de Cubells, des d’on s’iniciaran les rutes de manera esglaonada: a les 8:30 hores, els 18 quilòmetres i a les 8:45 hores els 11 quilòmetres. El preu de les inscripcions inclou esmorzar, dinar, avituallaments, tovallola de regal i servei de fisioteràpia a l’arribada.

La cursa està organitzada per l’Associació de Joves “JO QBLLS” juntament amb els veïns i veïnes de Cubells, i està inclosa a la Lliga de la Noguera de curses de muntanya.

Podeu consultar més informació de la Senglar Trail de Cubells a: https://senglartrail.blogspot.com.