Divendres, 19 Maig 2017 10:10

La travessera urbana de Balaguer suspèn en seguretat viària

Valorar aquest article
(0 vots)
Imatge de la via. Imatge de la via. RACC

Una auditoria del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha suspès en seguretat viària la travessera urbana de Balaguer (C-12).

L’informe de l’entitat apunta que el 80% de la via no disposa d’elements reductors de velocitat i que el 25% dels vehicles que hi circulen superen la velocitat màxima permesa.

A més, apunta que la carretera permet el gir a l’esquerra en punts perillosos I sense carril de separació, i en general hi ha mala il·luminació dels passos de vianants tot i que aquests compten amb una correcta disposició.

Pel que fa al transport públic, l’informe assegura que té una bona cobertura i és accessible, tot i que les parades necessiten millores en el seu equipament.

La via falla en factors com la il·luminació, l’absència de carril bici i l’amplada i estat de les voreres.

En canvi, Balaguer aprova en l’adequació urbana gràcies a l’elevada presència d’arbrat i mobiliari urbà i als baixos nivells d’impacte acústic segons l’auditoria del RACC.

En el conjunt dels elements analitzats, aquesta carretera va obtenir una puntuació de 43 sobre 100.

El RACC proposa reduir l’amplada dels carrils de circulació a l’accés nord per incorporar-hi almenys una vorera. També proposa disposar de manera alternativa les zones d’aparcament dels trams sud i central perquè actuïn com a element reductor de la velocitat, eliminar un cordó d’aparcament als trams centrals per implantar-hi un carril bici i incorporar un pas de vianants i un element reductor de la velocitat a la cruïlla del pont nord amb la C-12. 

Llegit 219 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar