Dilluns, 23 Octubre 2017 09:50

Uns 5.000 visitants, a la 10a Fira d'Alimentació i Salut de Balaguer

Valorar aquest article
(0 vots)
Una de les més de 50 activitats. Una de les més de 50 activitats. Slow Food Terres de Lleida

Unes 5.000 persones van visitar el passat cap de setmana la 10a edició de la Fira d'Alimentació i Salut de les Terres de Lleida, que es va celebrar al pavelló d'Inpacsa de Balaguer. El certamen va registrar visitants de més de 90 municipis catalans així com també d’una quinzena de províncies de la resta de l’Estat entre les que destacaven els visitants d’Aragó i València. El sector hoteler també va notar aquest increment de visitants de fora de la ciutat. 

 

Conferències amb metges, catedràtics i investigadors

La Fira d'Alimentació i Salut de les Terres de Lleida vol apostar per incorporar cada cop més doctors en el programa. Aquest any 17 metges i especialistes van participar de les conferències, entre els que destacaven psicòlegs, bioquímics, neuròlegs o cardiòlegs, així com també un parell de catedràtics en medicina.

La conferència del doctor en Psicologia Andrés Martin sobre el mindfulness i la importància de menjar atents és una de els que va aixecar més expectació, juntament amb les ponències de la doctora en bioquímica Olga Cuevas sobre l’osteoporosi i la de la biòloga molecular Rosa López sobre la dieta alcalina. Va destacar també la presència del doctor Manel Ballester, catedràtic de medicina i cardiòleg, en la seva conferència 'Cor helicoïdal, coherència cardíaca, coherència social'.

El certamen va apostar també per activitats més interactives amb el públic entre els que van destacar el taller per aprendre a fer licor de ratafia, un altre per aprendre a fer pa, o la classe de cuina amb estèvia de la gastroblogger Dolors Mateu.

page1image22544

Creix el nombre d’expositors

La desena edició de la Fira d'Alimentació i Salut de les Terres de Lleida va presentar un renovat Mercat de la Terra que ocupava tot l’espai firal del pavelló d’Inpacsa i ampliava a 120 el nombres d’expositors, que durant tot el cap de setmana van oferir productes artesans i ecològics. El mercat va incorporar aquest any el sector del tèxtil, amb roba i moda elaborada de forma sostenible, seguint els principis ecològics i respectant els drets humans.

En total al llarg de tot el cap de setmana hi va haver 37 conferències i més d’una quinzena de tallers i degustacions, superant les 50 activitats. 

Llegit 105 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar