Dijous, 25 Gener 2018 19:13

El SIAD de la Noguera atén 67 dones i 1 home per violència de gènere el 2017

Valorar aquest article
(0 vots)
Una de les activitats organitzades per l'ens. Una de les activitats organitzades per l'ens. Consell Comarcal de la Noguera

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), gestionat pel Consell Comarcal de la Noguera, va atendre l'any passat 68 persones per violència de gènere, de les quals hi havia 67 dones i 1 home. El perfil majoritari correspon a dona entre 19 i 45 anys, amb estudis no universitaris i de nacionalitat espanyola.

El SIAD de la Noguera va atendre l’any 2017 un total de 156 persones, una de les quals era un home. D’aquestes persones, 66 van rebre assessorament psicològic i 20 van utilitzar el servei d’assessorament jurídic. Atendre aquestes persones va suposar fer un total de 553 atencions al SIAD, 326 al servei d’assessorament psicològic i 23 al jurídic.

A més de l’atenció personalitzada, el SIAD de la Noguera fa actuacions per prevenir la violència de gènere i augmentar la sensibilització envers aquesta conducta. En aquest sentit, ha impartit diversos tallers de prevenció i sensibilització sobre la violència de gènere. Als centres escolars de la Noguera, el 2017 en va fer 2 a Educació Infantil, 10 a Primària, 6 a ESO i 3 a Batxillerat. També en va impartir 6 a diferents associacions de dones de la Noguera.

En l’àmbit de l’apoderament i la visibilització de la dona, organitza i col·labora en la commemoració del Dia de la Dona  i el Dia contra la Violència Masclista. També va convocar l'any passat la 1a Jornada d’Associacions de Dones de la Noguera com a espai de treball comú del Consell Comarcal de la Noguera amb les associacions participants.

Llegit 135 vegades Darrera modificació el Dijous, 25 Gener 2018 19:25

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar