Divendres, 11 Maig 2018 11:18

Balaguer desmunta la Creu de Terme del camí dels Erals per restaurar-la

Valorar aquest article
(0 vots)
Tasques de desmuntatge de la creu. Tasques de desmuntatge de la creu. Ajuntament de Balaguer

Tècnics especialitzats en restauració i conservació del Museu de la Noguera i de l’Ajuntament de Balaguer han procedir  a desmuntar la Creu de Terme del camí dels Erals, ja que estava a punt de caure. 

L’Ajuntament de Balaguer estava treballant en un projecte de restauració de totes les creus de terme de la ciutat  que s’havia d’executar durant el període 2018-19.

Fa uns mesos ja es va fer una acció de consolidació de la Creu de Terme de Santa Maria, i s’ha traslladat la Creu Trencada que es va veure afectada per un talús de les obres de la variant nord de Balaguer.

Les creus de terme, declarades Bens Culturals d’Interès Nacional (BCIN), van desmuntar-se totes durant la Guerra Civil en una acció de salvaguarda, i després de la guerra foren recol·locades, tot i que no en el mateix ordre que estaven abans del conflicte bèl·lic.

Precisament la Creu de Terme del camí dels Erals que ara s’ha hagut de treure per la seva restauració es va fer nova després de la Guerra Civil per l’escultor Antoni Betbesé, i l’original es va col·locar amb la magolla de la Creu de Sant Domènec.

Tècnics i restauradors del Museu ja han iniciat les tasques per recuperar la creu i restituir-la el més aviat possible.

Llegit 123 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar