Dilluns, 20 Agost 2018 09:06

La mort, fil conductor de la 8a festa medieval de l'Harpia a Balaguer, del 14 al 16 de setembre

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació del certamen. Presentació del certamen. Ajuntament de Balaguer

Balaguer reviurà l’època medieval amb la vuitena edició de la festa de l’Harpia, que se celebrarà del 14 al 16 de setembre. El certamen reunirà unes 120 parades en el mercat, distribuïdes entre la plaça del Mercadal i el centre històric, i uns 150 recreacionistes que ubicaran el seu campament al Parc de la Transsegre on recrearan la vida i els costums de l’Edat Mitjana. L’Harpia es completarà el dissabte dia 15 amb la tradicional Mostra d’Oficis Antics al carrer del Pont, organitzada per l’Associació de Veïns del Centre Històric.

El fil conductor de les diferents activitats serà la mort a l’Edat Mitjana. Entre aquestes, s’ha programat una conferència a càrrec de les conservadores del Museu de la Noguera (dijous), una visita guiada a l’església de Santa Maria i al cementiri de la ciutat (dissabte al matí) i una exposició de màquines de tortura a la sala d’exposicions de l’Ajuntament (el cap de setmana). A més, durant tot el mes de setembre, la biblioteca Margarida de Montferrat oferirà una exposició de llibres d’aquesta temàtica per als infants i també de suport al dol per als adults.

Enguany el comte que arribarà a la plaça del Mercadal serà Ermengol X, mort en combat. Ho farà dissabte a la nit acompanyat d’un seguici fúnebre que sortirà des del campament medieval. Una altra de les novetats serà la recuperació de la dansa ‘La galop de Balaguer’, que s’ensenyarà prèviament en uns tallers. També es recuperarà el safareig a la Reguereta amb l’Associació Dona Rural.

Per als més petits s’ampliaran les activitats a la plaça dels Comtes d’Urgell, davant del Museu de la Noguera. Hi haurà contacontes i espectacles i tallers de construcció d’un cavallet i de percussió.

El format del sopar popular del dissabte canviarà ja que el centre de la plaça del Mercadal acollirà el nou espai gastronòmic Les Tavernes on el públic podrà degustar tapes, menjar coca de recapte o creps, prendre una copa o destil·lats... En aquest mateix espai dissabte a la nit hi haurà concerts i diumenge al migdia també s’hi podrà fer vermut.

 

Llegit 194 vegades Darrera modificació el Dilluns, 20 Agost 2018 16:48

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar