Dijous, 23 Agost 2018 08:54

Un restaurant de Balaguer rep amenaces perquè ofereix ‘Guàrdia civil andalús a la brasa’

Valorar aquest article
(0 vots)
La carta dels esmorzars. La carta dels esmorzars. Nova Font Blanca

El restaurant Nova Font Blanca, ubicat al polígon industrial Campllong de Balaguer, ha estat objecte de polèmica en les darreres hores després de fer-se viral la carta amb els plats que ofereix entre els quals hi ha 'Guàrdia Civil andalús a la brasa’ i  en el menú (esmorzars de forquilla i ganivet) i ‘Mans de jutges i fiscals del Constitucional fets a baixa temperatura i acabats a la brasa de carbó’ (menú). 

Les xarxes socials s’han encès i el restaurant ha rebut un allau d'amenaces i crítiques. El seu propietari, Toni Punyet, ha denunciat als Mossos d’Esquadra les amenaces de mort i els insults rebuts. Punyet ha defensat que aquests plats han portat aquest nom “tota la vida” i són receptes tradicionals. "‘Guàrdia civil andalús a la brasa’ és una expressió culinària típica que es refereix a dos arengs curats amb sal gruixuda” mentre que ‘Mans de jutges i  fiscals del Constitucional’ són peus de porc" i per a Punyet, “era una manera divertida de batejar un plat típic de les terres de Lleida, no vaig pensar en cap moment que podia ocasionar algun tipus de greuge ni menyspreu cap a ningú”.

A la carta també s’hi pot llegir missatges com ‘Cuinem com ens surt dels fogons!!’ o ‘Salut i República i que Déu nostre senyor vos guardi!!’.

Alguns mitjans de comunicació publicaven que Punyet ha demanat disculpes per la polèmica generada pel nom d’aquests dos plats i que ha assegurat que canviarà la seva nomenclatura per no ofendre a ningú. Tot i això, altres mitjans, com el diari Segre, avançaven que els noms dels plats no es retirarien i que avui Punyet emetrà un comunicat.

Per la seva part, el diputat al Congrés per Lleida del PPC, José Ignacio Llorens, ha exigit al govern espanyol que apliqui el més aviat possible el 155 a Catalunya i n'ha justificat la necessitat posant com a exemple la "provocació constant independentista" en referència precisament a la polèmica generada pel restaurant Nova Font Blanca. Per a Llorens, aquesta "provocació" demostra que la "qüestió catalana s'escapa de les mans del govern espanyol" i considera que els independentistes "s'aprofiten de la debilitat de l'executiu que lidera Pedro Sánchez". 

 

 

Llegit 244 vegades Darrera modificació el Dijous, 23 Agost 2018 09:41

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar