Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 26 Octubre 2018 23:05

Multa rècord de 600.001 euros per a l'agricultor i activista Josep Pàmies

Valorar aquest article
(0 vots)
Josep Pàmies. Josep Pàmies. Facebook

El Departament de Salut ha multat amb 600.001 euros a l’agricultor i activista Josep Pàmies per haver promocionat un producte no autoritzat com a medicament per tractar l’autisme. Fonts de Salut han assenyalat que s’acusa a Pàmies d’una presumpta infracció molt greu de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments.

El Departament de Salut considera que Josep Pàmies va ser el promotor i organitzador d’una conferència sobre l'MMS (Miracle Mineral Suplement), conegut com a solució mineral mestra o suplement mineral miraculós, que va tenir lloc a Balaguer el passat 14 d'octubre, i va fer accessible la conferència al públic en general difonent-la en directe per Facebook. Ara Pàmies té 15 dies per presentar al·legacions.

S’ha de recordar que Pàmies va rebre el suport de la metgessa i teòloga Teresa Forcades a través una carta compartida a les xarxes socials on assegurava que l’MMS és segur pel consum humà i que pot tenir efectes terapèutics. Forcades deia que l’MMS és clorit de sodi.

Aquesta sanció contra Pàmies arriba després de les dues prèvies contra l'entitat Dolça Revolució, promoguda per Josep Pàmies, per un import de 120.000 euros. La primera, a principis de 2018, quan Salut va detectar que la pàgina web oferia productes fets amb plantes que prometien curar el càncer i la leucèmia. La multa inicial era de 30.000 euros però l’associació va reconèixer la seva responsabilitat i es va reduir a 18.000 euros. La segona, de 90.000 euros, feia referència a la venda de l’MMS.

Llegit 111 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar