Dijous, 08 Novembre 2018 11:15

Un miler d’imatges antigues de Balaguer, en un llibre

Valorar aquest article
(0 vots)
Una de les fotografies que inclou el volum. Una de les fotografies que inclou el volum. Fons Museu de la Noguera

La sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer va acollir el passat 2 de novembre la presentació del llibre Balaguer: Recull gràfic 1871-1982, un volum de més de 800 pàgines amb un miler de fotografies que forma part de la col·lecció L’Abans de l’Editorial Efadós, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Museu de la Noguera i l’Arxiu Comarcal. 

El coordinador del volum, Gerard Costa, va destacar que es tracta d’una iniciativa “participativa i col·laborativa” on s’hi poden veure imatges “inèdites” procedents de fons de particulars. Costa va apuntar que en l’elaboració del volum també han comptat amb nombrosos testimonis personals que han ajudat a contextualitzar cada imatge.

Per la seva part, l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va posar en valor el treball que “ens ha permès ampliar el repertori d’imatges antigues de la ciutat”

El llibre s’estructura en set capítols que tracten, entre d’altes: urbanisme i paisatge; economia; serveis, turisme i transports; guerra civil, i festes i tradicions. Cada capítol compta amb un text que han elaborat sis autors vinculats a la ciutat: Carme Alòs, Jaume Barbosa, Joan Bové, Gerard Costa, Ismael Panadés i Eva Solanes.

El volum s’ha venut fascicles setmanals tot i que ara també es pot adquirir el llibre complet a les llibreries de la ciutat.

Llegit 84 vegades Darrera modificació el Dijous, 08 Novembre 2018 14:41

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar