Divendres, 08 Març 2019 08:34

Balaguer commemora el centenari del naixement de Teresa Pàmies amb diferents activitats

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de l'Any Teresa Pàmies. Presentació de l'Any Teresa Pàmies. Biblioteca Margarida de Montferrat

Balaguer organitzarà aquest 2019 diferents activitats per tal de commemorar el centenari del naixement de Teresa Pàmies, que començaran el 10 de setembre en el marc de la Diada de Catalunya, on l’escriptora local serà la protagonista principal.

L’Any Teresa Pàmies seguirà el 29 de setembre amb una ruta literària per la ciutat, que repassarà els escenaris que apareixen a la seva obra i acabarà amb una visita a la seva casa natal, que es troba al carrer Borràs número 14 i que funciona com a alberg de peregrins.

Un dels actes centrals de l’Any Teresa Pàmies serà l’espectacle d’homenatge a l’escriptora, que s’estrenarà el 6 d’octubre al Teatre Municipal de la ciutat. Es tracta d'una mirada artística d’Enric Arquimbau i Bada-pas a una vida apassionant amb quatre actors, dos músics i cinc cantants. S’ha escollit el 6 d’octubre perquè és el diumenge més proper a la data del centenari del seu naixement, el dia 8.

L’Any Teresa Pàmies també comptarà amb una exposició, durant el mes d’octubre, a la biblioteca municipal Margarida de Montferrat, equipament que col·labora amb la Càtedra Màrius Torres per organitzar també una jornada acadèmica amb l’objectiu d’aprofundir en la vida i l’obra de l’escriptora balaguerina.

S’ha de destacar que el Departament de Cultura ha inclòs Teresa Pàmies com una de les personalitats que seran objecte de commemoració per part de la Generalitat durant aquest 2019, motiu pel qual s'organitzaran activitats sobre la seva trajectòria arreu del territori. 

Teresa Pàmies va néixer a Balaguer el 1919 i va morir a Granada el 2012 a l’edat de 92 anys. Escriptora i  periodista amb un marcat perfil polític, Pàmies va rebre nombroses distincions com la Creu de Sant Jordi el 1984.

 

Llegit 103 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar