Dijous, 09 Maig 2019 15:30

La 30a edició del Premi Comte d'Urgell, per a Joan Francesc Mira i la revista digital Racó Català

Valorar aquest article
(0 vots)
El jurat del premi. El jurat del premi. Ajuntament de Balaguer

El jurat de la 30a edició del Premi Comte Jaume d’Urgell ha decidit guardonar, ex-aequo, a l’escriptor, professor, antropòleg i sociòleg valencià Joan Francesc Mira i a la revista digital Racó Català. L'entrega de guardons tindrà lloc el pròxim diumenge 2 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, a l'església de Sant Domènec de Balaguer. 

Entre els anys 1990 i 2011 el Consell Comarcal de la Noguera va convocar, amb caràcter anual, el Premi Jaume d’Urgell, que s’atorgava a la trajectòria d’una persona i/o entitat que hagués contribuït a l’enfortiment i la projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els pobles de parla catalana. El guardó consistia en una reproducció a escala real del segell que utilitzà el comte Jaume d'Urgell. Des de l'any 2012 és l'Ajuntament de Balaguer qui concedeix aquest premi a una persona i/o a una entitat. El Premi Comte Jaume d’Urgell reconeix, doncs, la trajectòria de persones o entitats que amb la seva tasca contribueixen a l’enfortiment i la projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els pobles de parla catalana.

Joan Francesc Mira, escriptor, professor, antropòleg i sociòleg valencià, ha estat soci d’Honor de l’Associació d’escriptors en Llengua Catalana, acadèmic de la l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, va rebre la Creu de Sant Jordi el 1991 per la seva dedicació cívica i és avui una de les personalitats intel·lectuals més reconegudes dels Països Catalans. El jurat li atorga el premi per la seva trajectòria de destacada aportació a la literatura i el pensament contemporanis, que ha sabut compaginar sempre amb un activisme cultural incansable a través de diverses organitzacions, com ara la presidència d’Acció Cultural del País Valencià, i amb el seu compromís cívic i  polític amb els Països Catalans, i l’establiment de relacions culturals i d’amistat entre els seu pobles

La revista digital Racó Català, mitjà de comunicació digital en l’àmbit lingüístic dels Països Catalans, per la seva defensa de la llengua i la cultura catalanes a tot el territori, aconseguint una gran difusió i alhora mantenint un elevat nivell de qualitat i d’independència periodística en l’àmbit de la premsa escrita, amb incursions en el món audiovisual. El jurat destaca aquest treball incansable d’intercanvi cultural entre les poblacions i les entitats i institucions dels Països Catalans, sense cap vinculació de dependència amb cap partit o institució política.

 

Llegit 41 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 Maig 2019 16:24

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar