Dimecres, 15 Maig 2019 14:04

L’OJC inicia a Balaguer la segona ronda de sessions de la iniciativa OJC - Apropa Cultura

Valorar aquest article
(0 vots)
Concert amb el quintet Sporadic Brass. Concert amb el quintet Sporadic Brass. OJC

La iniciativa d’integració promoguda per l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, en col·laboració amb Apropa Cultura i amb la complicitat dels Ajuntaments del municipis on es desenvolupa, preveu realitzar fins a mitja dotzena de tallers i concerts durant aquesta segona ronda. 

Durant aquest matí, han tingut lloc al Teatre Municipal de Balaguer dos tallers i dos concerts que han posat el focus en la participació, interacció i gaudi de la música de persones provinents de l’Associació l’Estel i, la Residència Sant Domènec.

Així, s’ha desenvolupat primerament el taller de musicoteràpia dedicat als membres de l’Associació Estel. Aquest, s’ha complementat amb un concert a càrrec del quintet de metall de l’OJC, Sporadik Brass. Després, la mateixa formació ha realitzat un concert per als membres de la Residència Sant Domènech afectats d’Alzheimer, que també han realitzat un taller amb la musicoterapeuta Pilar Planavila. 

En ambdós casos, el repertori interpretat ha estat adaptat a les necessitats específiques de cada col·lectiu, amb l’objectiu de l’experimentació musical en comunitat conduïts sobre els diferents aspectes vitals com la mobilitat, el record, la interacció, la concentració, el plaer i l’escolta de la música. 

La pròxima sessió del projecte social de l’OJC-Apropa Cultura, tindrà lloc dimecres 22 de maig a La Seu d’Urgell, tornant a visitar així els municipis on va tenir lloc la primera ronda. 

Llegit 59 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar