Divendres, 17 Maig 2019 09:25

Jordi Ignasi Vidal, cap de llista d'ERC a Balaguer

Valorar aquest article
(0 vots)
Jordi Ignasi Vidal. Jordi Ignasi Vidal.

-       Biografia

Jordi Ignasi Vidal i Giné. 54 anys. Enginyer agrònom  i forestal. Regidor d'ERC del 2011-2015 i alcalde de Balaguer per ERC del 2015-2019.

 

Quin és el seu lema de campanya? 

“A prop teu”, perquè som un grup de gent molt propera i hem demostrat que som capaços d'apropar la gestió municipal a la ciutadania. 

 

Projecte estrella?

No crec en projectes estrella. Les grans decisions cal prendre-les amb participació de la ciutadania. Crec en models de ciutat i estils de governar. El nostre model de ciutat és clar, una ciutat emprenedora, culta i solidària.

 

Quines polítiques vol prioritzar?

La gestió del govern és molt àmplia, i no es poden prioritzar només uns temes en detriment dels altres. Està clar que nosaltres apostem per la formació, l'emprenedoria, la qualitat dels serveis socials, l'esport, la cultura, el microurbanisme, però sense oblidar els projectes a mig i llarg termini.

 

Per què es presenta?

Perquè disposo d'un grup de persones implicades i capces de tirar endavant Balaguer en els diversos àmbits. És una sensació molt reconfortant ser alcalde de la teva ciutat i disposar de la confiança de la teva gent. I si a més creus que pots aportar al bé comú, aquesta predisposició encara es veu més reforçada.

 

Com voldria que fos Balaguer en un futur?

Cívica, emprenedora i equitativa.

 

- Tres coses que consideri que s'estan fent bé al seu municipi i tres que cal millorar?

Fent bé:

1. Promoció de ciutat. La campanya SomRiu Balaguer, el projecte Viles florides, la col·laboració amb el teixit productiu (Fira Q, OpenNigtht...), ...

2. El projecte cultural i esportiu. L'esport i la cultura són el que ens fan civilitzats, les activitats generades en aquests dos àmbits són primordials pel model de ciutat que volem, i pel país en el què aspirem a viure.

3. Visió de conjunt de la ciutat. La manera de plantejar temes com les connexions o la tramviarització.

Cal millorar:

1. Civisme. Aspirem a ser una ciutat cívica però encara hi ha molt a millorar. El problema principal de neteja no és la seva mancança sinó l'incivisme d'algunes persones.

2. Administració. S'ha fet un gran esforç en maquinari, programes i procediments, però falta fer el pas definitiu que ha de ser fer una Oficina d'Atenció al Ciutadà. Apropar encara més l'administració a les persones.

3. Habitatge. La crisi ha generat moltes situacions difícils a les famílies, i una gran quantitat d'estructures a mig fer o habitatges en mans d'entitats que cal mobilitzar. Aquests quatre anys s'ha fet molta feina, però cal incidir encara més en aquest camp. 

Llegit 143 vegades Darrera modificació el Dijous, 23 Maig 2019 14:25

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar